Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

CJ Harghita încearcă să convingă la Bruxelles că ”exodul de creiere” trebuie să înceteze

Consiliul Județean Harghita, cu sprijinul Comisiei Europene, Parlamentului European și Comitetului European al Regiunilor, organizează la data de 9 octombrie, în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, 2018 (EWRC) de la Bruxelles, workshop-ul „Brain Drain: a one way ticket”dedicat migrației tinerilor și forței de muncă.

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european.

Evenimentul se va bucura de prezența unor importante personalități politice europene, precum Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Jose Ignacio Ceniceros, președinte al Comisiei SEDEC din cadrul Comitetului European al Regiunilor și Iuliu Winkler, deputat în Parlamentul European.

Workshop-ul organizat de Consiliul Județean Harghita în cadrul EWRC va fi transmis LIVE pe CaleaEuropeana.ro, marți, 9 octombrie, de la ora 15:30 (14:30, ora Belgiei).

Dezbaterea se va concentra pe problematica migrației forței de muncă în rândul tinerilor specialiști, care reprezintă o provocare majoră pentru țările din Europa de Est, generând apariția fenomenului „exodului de creiere”.

În context, președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, în calitatea sa de raportor al Comitetului European al Regiunilor în domeniul tineretului și în modernizarea învățământului superior, a subliniat necesitatea dezbaterii urgente a acestor chestiuni.

În cadrul evenimentului va fi dezbătut și rolul pe care educația îl joacă în regiunile mai puțin dezvoltate, în condițiile în care rata de ocupare a forței de muncă înregistrează diferențe considerabile nu doar între statele membre, ci și la nivelul regiunilor.

Autoritățile locale și regionale au un rol crucial în reducerea migrației tinerilor specialiști prin necesitatea asigurării unui cadru echitabil de oportunități, promovării integrării sociale și îmbunătățirii competivității tinerilor pe piața locală a forței de muncă.

Workshop-ul organizat de Consiliul Județean Harghita are loc în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor 2018, care se desfășoară în acest an, la Bruxelles, în perioada 8-11 octombrie.

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este un eveniment anual care se desfășoară la Bruxelles pe durata a patru zile, timp în care funcționari din cadrul administraţiilor regiunilor și orașelor, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar au ocazia să facă schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. De asemenea, este o platformă recunoscută de dialog politic pe teme de dezvoltare a politicii de coeziune a UE și de sensibilizare a factorilor de decizie față de importanța regiunilor și orașelor în procesul de elaborare a politicilor UE.

Participarea la eveniment necesită înregistrare online pe platforma Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor https://europa.eu/regions-and-cities/_en cu utilizarea codului evenimentului 9WS137. Data limită pentru înregistrare: 28 septembrie 2018.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *