Clasamentul concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a organizat ieri, 16 iunie 2016, etapa a II-a, faza pe inspectorat a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

 

A devenit tradiţie ca anual, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, să se organizeze concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – faza pe unitate. La această etapă s-au întrecut, într-o competiţie sportivă bazată pe fair-play, echipajele reprezentative ale subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului din judeţ, respectiv: Detaşamentele de pompieri Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni.

Pe lângă activităţile zilnice de gestionare a situaţiilor de urgenţă, acest eveniment aduce un plus în pregătirea pompierilor militari prin spiritul de echipă şi de competitivitate. Toţi participanţii la competiţie au trecut prin probe menite să le arate forţa, rapiditatea, abilităţile sportive, condiţia fi­zică şi spiritul de echipă, calităţi necesare pentru dezvoltarea şi per­fecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Competiţia s-a desfăşurat atât la sediul Detaşamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc, unde a avut loc proba „Scara de fereastră”, cât şi pe stadionul municipal din Odorheiu-Secuiesc, unde s-au des­făşurat probele „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4×100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

 Dominanta acestei întreceri a fost spiritul de fair-play, departajarea făcându-se la…secundă. La proba individuală „Scara de fereastră”- cea mai spectaculoasă probă, locul I a fost adjudecat de plt. maj. Fărcaş Andrei, poziţia a doua a fost ocupată de plt. maj. Doltea Gabriel, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat plt. maj. Covaci Gheorghe, toţi trei subofiţeri la Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc.

La a doua probă individuală, „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, pe locul I s-a clasat plt. maj. Doltea Gabriel (Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc), locul II – plt. maj. Fărcaş Andrei (Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc), iar locul III – plt. maj. Frâncu Adrian (Detaşamentul Gheorgheni).

Celelalte două probe – „Ştafeta 4×100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”- au fost pe echipe, după finalizarea concursului clasa­mentul general prezentându-se astfel:

  • locul I – Detaşamentul de pompieri Odorheiu-Secuiesc;
  • locul II – Detaşamentul Gheorgheni;
  • locul III – Detaşamentul Miercurea-Ciuc.

Pe baza rezultatelor obţinute, col. Stelian Cimpoeşu, prim-adjunct al inspectorului şef al I.S.U. „Oltul“ Harghita, a înmânat cupe şi diplome celor mai buni pompieri profesionişti, dintre ei urmând să se formeze lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, care va participa la faza a III-a, zonală, a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc la sfârşitul lunii iulie, în judeţul Braşov.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE

 ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy