Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Clasamentul concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a organizat ieri, 25 iunie, etapa a II-a, faza pe inspectorat a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

A devenit tradiţie ca anual, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, să se organizeze concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – faza pe unitate. La această etapă s-au întrecut, într-o competiţie sportivă bazată pe fair-play, echipajele reprezentative ale subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului din judeţ, respectiv: Detaşamentele de pompieri Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni.

Pe lângă activităţile zilnice de gestionare a situaţiilor de urgenţă, acest eveniment aduce un plus în pregătirea pompierilor militari prin spiritul de echipă şi de competitivitate. Toţi participanţii la competiţie au trecut prin probe menite să le arate forţa, rapiditatea, abilităţile sportive, condiţia fi­zică şi spiritul de echipă, calităţi necesare pentru dezvoltarea şi per­fecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Competiţia s-a desfăşurat atât la sediul Detaşamentului de pompieri Odorheiu Secuiesc, unde a avut loc proba „Scara de fereastră”, cât şi pe Stadionul Municipal din Odorheiu Secuiesc, unde s-au des­făşurat probele „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4×100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Dominanta acestei întreceri a fost spiritul de fair-play, departajarea făcându-se la…secundă. La proba individuală „Scara de fereastră”- cea mai spectaculoasă probă, locul I a fost adjudecat de plt. maj. Doltea Gabriel Cătălin (Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc), poziţia a doua a fost ocupată de plt. adj. Cantea Dan Marian (Detașamentul Gheorgheni), în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat plt. maj. Covaci Gheorghe (Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc).

La a doua probă individuală, „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, pe locul I s-a clasat plt. maj. Doltea Gabriel Cătălin (Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc), locul II – sg. maj. Katona Zsolt (Detaşamentul Odorheiu-Secuiesc), iar locul III – plt. maj. Frâncu Adrian (Detaşamentul Gheorgheni).

Celelalte două probe – „Ştafeta 4×100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”- au fost pe echipe, după finalizarea concursului clasa­mentul general prezentându-se astfel:

  • locul I – Detaşamentul de pompieri Odorheiu-Secuiesc;
  • locul II – Detaşamentul Gheorgheni;
  • locul III – Detaşamentul Miercurea-Ciuc.

Pe baza rezultatelor obţinute, col. Dudu Ovidiu, prim-adjunct al inspectorului şef al I.S.U. „Oltul“ Harghita, a înmânat cupe, medalii şi diplome celor mai buni pompieri profesionişti, dintre ei urmând să se formeze lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, care va participa la faza a III-a, zonală, a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, ce va avea loc la sfârşitul lunii iulie, în judeţul Braşov.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.