Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se poate circula pe drumul județean de la Valea Rece

Borboly Csaba: Putem conta doar pe munca noastră!

În urma ruperii de nori care a avut loc în data de 23 iunie, pe Velea Rece care aparține de localitatea Lunca de Jos, apa a rup drumul județean 127A pe o porțiune de aproximativ patru sute de metri, distrugând și un pod și mai multe podețe.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, împreună cu consilieri județeni și colegi din cadrul direcției tehnice de la consiliul județean s-au deplasat la fața locului. Fotografii realizate cu această ocazie pot fi consultate la următorul link: https://bit.ly/2LkUF5R .
Borboly Csaba, a semnat în cursul zilei de 24 iunie acel contract care cuprinde și clauza referitoare la intervențiile de urgență.

După cum deja se știe, de ieri se execută lucrări de urgență pentru asigurarea circulației pe drumurile județene 127A – Valea Rece, respectiv 127B Pârâul Iavardi după ce în cursul zilelor trecute inundațiile au provocat daune semnificative și ambele localități au rămas izolate. Consiliul Județean Harghita a semnat în acest sens un contract de prestări servicii cu firma Wikend Forest Impex SRL din Remetea
Se executa lucrări de redirijare a celor două pâraie în matcă, întărire a malurilor, curățare a șanțurilor și rigolelor de aluviuni. În numeroase locuri s-au produs alunecări de teren, astfel pe carosabil a fost adusă de ape o cantitate însemnată de pământ care va fi curățată cu ajutorul utilajelor.

În conformitate cu contractul de întreținere, pe porțiunea deteriorată a drumului 127A s-au efectuat lucrări care fac posibilă circulația pe un singur sens pe drumul de la Valea Rece. În momentul de față sunt în curs lucrările drumul județean 127B, pe malul pârâului Iavardi. Pe lângă lucrările de întreținere, în momentul de față are loc și evaluarea ofertelor pentru executarea lucrări de reabilitare a drumului 127A.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.