Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CNCAV, precizări despre imunizarea în situații speciale, pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză AstraZeneca

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis nouă instrucțiune privind vaccinarea în situații speciale.

Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN Mesager, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/ AstraZeneca și care au decis amânarea rapelului mai mult de 3 luni.

În acest caz, nu este nevoie de recomandare medicală specială.

Totodată, pentru persoanele vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca, care se află în primele 3 luni de la administrarea acesteia, decizia de schimbare a tipului de vaccin, la doza 2, se va stabili în urma unei recomandări medicale, conform contraindicațiilor și precauțiilor din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP).

Atunci când o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2, după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, după vindecare, cu același tip de vaccin.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.