Primăria municipiului Miercurea Ciuc, decizii strategice la ședința din luna septembrie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începe pregătirea investiției „Varianta de ocolire Miercurea Ciuc” și a reabilitării drumului spre Piricske, iar imobilul de pe strada Kossuth Lajos, care a funcționat în trecut ca galerie de artă intră în administrarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi – decizii importante în cadrul ședinței din 30 septembrie al consiliului local al municipiului Miercurea Ciuc.

Consilierii au votat unanim ca ADI Pro Cultura Siculi să administreze spațiul de pe str. Kossuth Lajos nr. 12, astfel s-a deschis calea pentru realizarea obiectivului primăriei de a transforma fosta galerie într-un spațiu de coworking pentru tineri antreprenori. Suplimentarea bugetului asociației va permite, de asemenea, lansarea procedurilor de concurs pentru ocuparea posturilor vacante.

Consilierii au aprobat parteneriatul de implementare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și Municipiul Miercurea-Ciuc, în vederea realizării obiectivului de investiții: „Varianta de ocolire Miercurea-Ciuc”. Ca și pas următor, localitățile implicate în acest proiect – Sâncrăieni, Ciceu, Siculeni și Racu – vor desemna reședința de județ să procedeze în locul lor. Acești pași reprezintă baza pregătirii proiectului pe care primăria urmează să-l depună la Programul Operațional de Asistență Tehnică și ulterior după 2023 la Programul Operațional Infrastructură Mare pentru realizarea investiției.

Aceasta este o investiție strategică pentru Miercurea-Ciuc, făcând Ținutul Secuiesc interoperabil în direcția nord-sud, salvând orașul de traficul de tranzit.”, a subliniat primarul Korodi Attila.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în anul 2010,  a făcut studiul de fezabilitate a drumului de ocolire care ar porni de pe secțiunea drumului E 578 dintre Sâncrăieni și Miercurea Ciuc, ar continua pe lângă râul Olt, peste calea ferată, ar reveni la drumul E 578 în partea de nord a orașului, în apropierea comunei Ciceu și ar atinge și drumul național 13A, astfel direcționând și traficul spre și dinspre vest, ocolind astfel orașul.

Consiliul local a mandatat reprezentanți în adunările generale ale Asociației Intercomunitare „Hargita Víz” și Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Microregională „Alcsík” pentru a vota modificarea tarifelor pentru serviciile de apă, canalizare, salubrizare stradală și curățarea zăpezii. Dacă adunarea generală aprobă, putem conta pe majorarea prețului serviciilor de apă și canalizare. Societatea HarVíz S.A. a majorat prețurile ultima oară în 2019, de atunci inflația a crescut cu 10,22%, salariul minim pe economie cu 10,57%, iar prețurile au explodat. Dacă societatea nu modifică prețurile, riscă să întâmpine greutăți de funcționare.

În cadrul ședinței s-a  hotărât  darea în administrare pentru zece ani a imobilului „Vila Cerbul” în favoarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Harghita Băi – ,,Hargitafürdőért Közösségi Fejlesztési Egyesület”, iar imobilul situat în str. Zsögödi Nagy Imre nr. 171 în favoarea Clubului Sportiv Municipal ,,VSK Csíkszereda ” Miercurea-Ciuc. Au fost aprobate și programele culturale și de recreere organizate în luna octombrie.

  • informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea Ciuc

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy