CNMR: România, trezește-te! Acesta este un ultim apel către liderii țării și cetățenii români:

0

Articol disponibil în: Magyar Română

UDMR prin hotărârea aprobată oficial la Congresul de ieri prin susținerea unui ținut ca formă de separare teritorială, încalcă flagrant prevederile Legii 14/2003, art 2, 3, 5, precum și art 30, 40, din Constituție. De asemenea prin hotărârea Congresului UDMR de ieri prin care steagul Ungariei și așa zisului Ținut Secuiesc devin simbolurile nationale ale românilor de etnie maghiara din România se încalcă art 12 (alin 1) si art 6 (alin 2) din Constituție. Dacă nu se vor lua măsuri CNMR va acționa instituțional față de aceste decizii.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) este extrem de indignată și condamnă cu fermitate și acordul semnat zilelele trecute de liderii maghiari și de liderii Tirolului de Sud din Italia.

Conform declarațiilor agenției ungare de știri MTI, preşedinţii consiliilor judeţene Covasna, Harghita şi Mureş, care alcătuiesc așa zisul Ţinut Secuiesc şi viceguvernatorul regiunii autonome Bolzano din Tirolul de Sud-  Italia, au semnat, joia trecută la Sfântu Gheorghe o declaraţie de intenţie privind elaborarea unui acord de colaborare.

Încă din luna decembrie 2018, Tamás Sándor Președintele Consiliului Județean Covasna a pregătit terenul pentru această acțiune, declarând în cadrul unei întâlniri cu Herbert Dorfmann, reprezentant al germanilor din Tirolul de Sud în Parlamentul European că “Tirolul de Sud este o regiune model pentru Ținutul Secuiesc, pentru că  autonomia teritorială a adus pacea etnică și a asigurat dezvoltarea economică”.

Pe de altă parte, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat cu convingere că acest proiect de autonomie al UDMR privind Ţinutul Secuiesc, ținut secret mult timp, este un proiect care se bazează pe modelul Tirolului de Sud și că va fi analizat în decembrie 2018, urmând ca în ianuarie  2019  acesta să fie supus unei consultări publice. Tot Kovacs Peter  declară că se dorește ca acest proiect să fie tradus şi în limba română, iar în luna februarie 2019 acesta trebuie să se înainteze Parlamentului.

Ce înseamnă toate aceste declarații și unde duc ele? Practic desconsiderarea și jignirile permanente aduse românilor, sunt lansate public pentru că  UDMR vrea în mod neconstituțional autonomie teritorială după modelul Tirolului de Sud, prin crearea unei regiuni formate din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

UDMR, care a finalizat proiectul legislativ privind autonomia teritorială, dorește cât mai curând lansarea acestui mult discutat și așteptat proiect, în dezbatere publică. Proiectul în sine, se dorește a fi o copie  reușită a celui  din Tirolul de Sud, care a dus la autonomia acestui teritoriu și care a devenit funcțional din anul 1992.

Laszlo Borbely, membru UDMR, a dus această idee la un alt nivel și a reușit performanța de a reorganiza din cuvinte teritoriul României, declarând nonșalant că  “nu se dorește desființarea județelor, ci se formează o regiune; cele trei județe  Harghita, Covasna şi Mureş pot deveni o a 16-a regiune economică”.

Surse din UDMR precizează că mult așteptatul proiect de autonomie întocmit de UDMR ar trebuie să aibă un buget propriu dar şi o colaborare mai puţin strânsă cu Guvernul de la Bucureşti. Acest proiect prevede printre altele că Ţinutul Secuiesc trebuie să aibă propriul președinte care să conducă peste Harghita, Covasna şi Mureş, preşedinte care ar urma să fie ales prin vot direct de către cetăţenii din cele trei judeţe şi care ar avea competențe mai mari decât Președinții de Consilii judeţene.

Pe de altă parte Kelemen Hunor, a declarat  recent pe  site-ul UDMR, ca “noi, secuii, maghiarii din Transilvania și Ținutul Secuiesc, trebuie să avem puterea de a decide singuri în chestiunile care ne privesc”. Atunci noi, românii din România, trebuie să avem puterea de a decide limita suportabilității la aceste jignitoare și continue atacuri la identitatea națională!!!

Să facem un exercițiu de imaginație și să facem abstracție de limitele constituționale  depășite de oficialii maghiari în mod repetat, pornind de la Tirolul de Sud considerat model. Se știe că autonomia Tirolului de Sud s-a bazat și se bazează pe  o economie solidă, capabilă să creeze venituri mari și pe un buget propriu destul de generos.

Cum văd oficialii unguri realizarea autonomiei Ținutului Secuiesc în România după Modelul Tirolului de Sud? Din punct de vedere economic, pentru că economia este motorul dezvoltării, cele trei județe din așa zisul Ținut Secuiesc : Mureș, Harghita și Covasna sunt printre cele mai sărace din România. Iar cele trei județe au o rată mică de industrializare și de dezvoltare în raport cu media națională. Cum realizează, în România secolului XXI, oficialii maghiari această autonomie și prin ce mijloace? Sloganurile în an electoral nu mai sunt de ajuns nici chiar pentru etnicii maghiari… Deranjante sunt  toate acele acte de ostilitate și provocare permanentă întreprinse de oficialii maghiari la adresa identității statului roman, acte pe care noi, românii le condamnăm și le considerăm neconstituționale, nepermise și nocive pentru că determină  divizarea societății.

Presiunea imensă exercitată atât din interiorul cât și din exteriorul țării și manipularea josnică la care se dedau permanent reprezentanții UDMR în vederea obținerii autonomiei zonei Ținutului Secuiesc, au un ecou puternic în sufletul românilor și nu pot fi tratate cu indiferență și pasivitate de poporul român care a scris cu sânge, istoria de peste 2000 de ani a acestor meleaguri românești.” a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Așa-zisul Ținut Secuiesc este o invenție iredentistă nouă,  pentru a atrage atenția de la furtul la care UDMR este părtaș de trei decenii. În  Transilvania,  românii sunt de mii de ani. Cei veniți în anul 896 în  Câmpia Panoniei,  ungurii,  au găsit aici români. ARomânii au fost mereu majoritari în Transilvania,  chiar dacă au fost privați de drepturi și măcelăriți secole întregi. Așa-zisul Ținut Secuiesc este o formă de batjocură la adresa statului român. șa-zisa formă numită Ținut Secuiesc este ca și cum, peste 2.300 de ani, românii care sunt acum majoritari în anumite provincii și localități din Italia, Spania, Anglia, ar spune că acele teritorii sunt pământurile lor. Trebuie oprită această formă separatistă cât mai curând. Din păcate, mulți dintre românii din Covasna , Harghita și Mureș,  în special cei cu funcții, slugăresc UDMR. Toate acestea trebuiesc schimbate” a declarat preotul Vasile Antonie Tămaș,  vicepreședinte CNMR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy