Cod Galben în Harghita și alte județe din țară. Sunt anunțate ploi torențiale, vânt și grindină

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări Cod Galben de furtuni pentru Harghita și alte zone din țară, valabile în perioada 8-9 iunie. 

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 12:– – 08 iunie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 21 – 09 iunie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy