Sárga időjárási kód Hargita megyében. Felhőszakadás, szél és jégeső várható

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki az ország több megyéjére, köztük Hargita megyére is.

Ennek értelmében június 8-án 12:00- 21:00 óra között helyileg fokozott légköri instabilitási időszakok lesznek, ami elektromos kisülésekben, záporokban, elszigetelten jégesőben és a szél időszakos felerősödésében nyilvánul meg Máramarosban, a Körösök vidékén, Erdély északnyugati részén, valamint az Erdélyi Középhegységben és a Keleti Kárpátokban. Rövid idő alatt vagy felhalmozódás útján a csapadék eléri a 20…25, elszigetelten a 30 l/m2 feletti mennyiséget.

Június 8-án 21:00 óra és 9-én 23:00 óra között a Bánságban, Máramarosban, Erdélyben és Máramarosban valamint a hegyekben változékony idő várható. Elektromos kisülések, felhőszakadások, elszigetelten jégeső, a szél időszakos felerősödése és zivatar lesz. A csapadék eléri a 20-25, elszigetelten a 40 liter fölötti mennyiséget négyzetméterenként.

Megjegyzés: A következő napokban különösen a Kárpátokon belüli régiókban és a hegyvidéken változékony lesz az időjárás.

A meteorológiai jelenségek alakulásától és intenzitásától függően az Országos Meteorológiai Szolgálat frissíti ezt az üzenetet.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy