COD PORTOCALIU în Harghita – Recomandările pompierilor harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Recomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice avertizate prin CODUL PORTOCALIU, valabil azi, 30.08.2023, ora 23:00, pentru județul Harghita.

          În contextul avertizării COD PORTOCALIU transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru județul Harghita, azi, 30 august a.c., între orele ora 12:00 – 23:00, fenomenele avertizate fiind “intensificări ale vântului (rafale de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, grindină, descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp)..”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Totodată, recomandăm cetățenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate. 

 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store.  

                                                      COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE          

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy