Narancssárga kód Hargita megyében- A megyei tűzoltóság ajánlásai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  

A Hargita megyei tűzoltóság ajánlásai a ma, 2023.08.30-án 23:00 órától érvényes narancssárga kóddal jelzett időjárási jelenségek okozta veszélyhelyzetek megelőzésére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által ma kiadott, Hargita megyére érvényes narancssárga jelzésű figyelmeztetésre a Hargita Megyei „Olt” Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége a polgároknak azt javasolja, hogy e meteorológiai jelenségek idején ne menjenek olyan fák, hirdetőtáblák, építés alatt álló épületek vagy építészeti elemekkel rendelkező épületek közelébe, amelyeket a szél elfújhat.

Ugyanakkor javasoljuk a polgároknak, hogy távolítsák el a száraz fákat vagy száraz ágakat, rögzítsék vagy szükség esetén távolítsák el az instabil épületelemeket, amelyek szélvihar idején lezuhanhatnak, és sérüléseket vagy anyagi károkat okozhatnak.

Az erős szél okozta esetleges károk csökkentése érdekében a járműveket védett helyen, a fáktól vagy villanyoszlopoktól biztonságos távolságban kell parkolni.

A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó információk a https://fiipregatit.ro országos platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

        

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy