Cod Roșu în Harghita – intervenţii ale pompierilor în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase și a precipitațiilor abundente

0

Articol disponibil în: Română

Ca urmare a incidenței Codului Roșu la nivelul județului Harghita, a manifestării fenomenelor meteo periculoase și a precipitațiilor abundente, pompierii militari din cadrul Detașamentelor Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc și Gheorgheni intervin în aceste momente în municipiile Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc și Gheorgheni.

Se acționează și în zona Liban, comuna Suseni, pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil/autoturisme/conductă de gaz/fire de electricitate, precum și pentru stingerea a 2 incendii, la case de locuit din comuna Șimonești și municipiul Miercurea Ciuc (strada Plopilor), ambele cauzate de trăsnet.

De asemenea, pompierii civili din cadrul SVSU din zona Odorheiu Secuiesc intervin pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil/autoturisme. Se acționează pentru îndepărtarea pericolelor iminente și a efectelor negative, în vederea deblocării circulației.

*****

Imagini misiune degajare copac pe strada Budvar, municipiul Odorheiu Secuiesc. A fost blocat drumul pe un sens. Misiune finalizată.

Imagini degajare copaci zona Liban

Imagini copac căzut pe țeavă de gaz în curte imobil în Od. Sec, str. Tamas Aron., S-a degajat copacul și s-a asigurat zona până la sosirea echipajului distribuitorului de gaze. Misiune finalizată.

Arbori căzuți pe calea ferată, magistrala CFR 400, între Izvoru Mureșului și Voșlăbeni. Circulația feroviară este blocată. Trenul R4510 staționează în Voșlăbeni. Pasagerii trenului IR1646 sunt transbordați cu mijloace auto, pe ruta Sâncrăieni-Voșlăbeni. Se intervine cu DP (drezine pantograf) din Siculeni și Toplița și UAM (utilaj automotor) din Gheorgheni. Se îndrumă locomotivă Diesel din Stația Deda pentru tracțiune Diesel, dacă va fi necesar după asigurarea gabaritului.

Update: În zona Stației Gheorgheni circulația a fost reluată cu restricții de viteză.
Între Izvoru Mureșului și Voșlăbeni au căzut mai mulți arbori pe o distanță de cca 75 m, afectând elementelele LC (linia de contact): firul Lc, console rupte, izolatori sparți. Intervenția continuă.
Se estimează reluarea circulației în jurul orei 22, cu tracțiune Diesel.

Trenurile R4510 și R4512 (Deda-Siculeni) staționează în Voșlăbeni, respectiv Subcetate.
Trenurile R13513 (Brașov-Gheorgheni) și R4511 (Miercurea Ciuc-Târgu Mureș) staționează în Izvoru Oltului.

Transbordarea se efectuează doar pe distanța Sâncrăieni-Siculeni. Transbordarea călătorilor pe ruta Sâncrăieni-Voșlăbeni s-a făcut pentru trenurile IR1646/1645.

Circulația feroviară pe magistrala 400 a fost reluată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy