COD ROȘU în mai multe localități din Harghita

0

Articol disponibil în: Română

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare imediată (nowcasting) – COD ROȘU, valabilă până la ora 16:00.

Se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 50 l/mp, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice în localitățile  Sânsimion, Sânmartin, Tușnad, Sântimbru, Cozmeni. 

Precizăm că, până la ora 15:30, și pentru localitatea Vlăhița a fost emisă o avertizare COD ROȘU.

„Au fost transmise 2 mesaje de avertizare RO-ALERT, ca urmare a avertizărilor COD ROȘU Meteo pentru localitățile Vlăhița (între orele 14:55-15:30), Sânsimion, Sânmartin, Sântimbru, Tușnad și Cozmeni (între orele 15:10-16:00).”, informează ISU Harghita.

Actualizare:

COD ROȘU: Valabil de la : 02-07-2022 ora 16:35 până la : 02-07-2022 ora 17:30

Se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 50 l/mp, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice în localitățile Praid și Atid.

 ISU Harghita – RECOMANDĂRI: 

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “𝗙𝗜𝗜 𝗽𝗿𝗲𝗴𝗮̆𝘁𝗶𝘁” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy