Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CODE KIDS FEST HARGHITA 2020

Foto: http://biblioteca.judetulharghita.ro

 

Robocoderii din Sândominic vor reprezenta judeţul Harghita la Târgul Naţional organizat în luna decembrie.

În cadrul târgului de ştiinţă şi tehnologie al copiilor din judeţul Harghita, Code Kids Fest Harghita 2020 cluburile de copii programatori de la bibliotecile publice din judeţ au prezentat cele mai reuşite dintre proiectele realizate până acum. Participanţii la târgul online au vizitat standurile şi au urmărit transmisiunile live, printre care atelierul despre realitatea augmentată, susţinut de Simon Karoly, specialist IT şi cadru didactic universitar.

Juriul a apreciat complexitatea, utilitatea şi modul de prezentare a proiectelor. Acestor criterii a corespuns în cea mai mare măsură proiectul Hai la munte! al Robocoderilor din Sândominic, urmat de echipa Hackerii din Miercurea-Ciuc cu proiectele Dans cu Hackeri şi Model de circulaţie urbană. Tot pe podium s-a situat şi proiectul Năucirea vântului: producerea curentului electric din energie eoliană, al echipei MartinAşii din Sânmartin-Ciuc. Biblioteca Judeţeană Kájoni János a distins cu premiu special proiectul The Other Survivor, realizare individuală a lui Kristály Benedek, membru al echipei Robocoderii din Sândominic.

Premiile pentru echipe au fost acordate de către Fundaţia Progress. Toţi participanţii au fost premiaţi individual de către Biblioteca Judeţeană Kájoni János, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Harghita.

Robocoderii din Sândominic vor reprezenta judeţul Harghita la Târgul Naţional organizat în luna decembrie.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.