Mesajul transmis de șeful Poliției Locale Odorheiu Secuiesc de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Ziua de azi, 25 noiembrie a fost declarată în anul 1999, de către ONU, ca fiind ziua combaterii violenței împotriva femeilor, însă activiștii care luptau pentru eliminarea violenței împotriva femeilor sărbătoreau această zi încă din anul 1981.

Este lamentabil faptul că, femeile din întreaga lume sunt supuse violurilor, violenței domestice și altor agresiuni fizice și psihice. În decursul anilor precedenți și instituția noastră a relatat fapte în care femeile au fost supuse violențelor de tot felul. În majoritatea cazurilor victimele ori nu sunt îndeajuns de informate pentru a ști la cine să apeleze, ori nu au curaj, ori pur și simplu le este rușine.

Poliția Locală Odorheiu Secuiesc acordă o importanță deosebită prevenirii violenței și comportamentului antisocial. Agenții locali ai instituției, în decursul anilor, au ținut numeroase prelegeri pe această temă în instituțiile de învățământ din municipiul Odorheiu Secuiesc.

Mesajul șefului Poliției Locale, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor:

Deoarece momentan nu avem posibilitatea de a ne continua această activitate, considerăm a fi importantă atragerea atenției și pe această cale, asupra problemelor de acest fel.

Unul dintre mesajele cele mai esențiale pe care le transmite această zi, este să fim binevoitori cu cei din jurul nostru și în caz de nevoie să le oferim ajutorul. Din acest motiv vă solicităm dumneavoastră, ca în cazul în care, aveți cunoștință despre astfel de cazuri, să anunțați de îndată instituția noastră pentru a putea înștiința cu promptitudine organele abilitate sau să informați direct autoritățile competente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy