Codul deontologic

Articol disponibil în: Română

Noi suntem un colectiv de oameni normali care doreste sa ofere informatii unui grup tinta de oameni normali. Nu ne erijam in justitiari sau jurnalisti deontologi, nu ne propunem sa educam cititorii sau sa facem alte actiuni care sa suplineasca ce nu a reusit sa faca scoala, biserica sau familia.

www.ziarharghita.ro este un cotidian in adevaratul sens al cuvantului, adica ofera informatii zilnic, 365 de zile pe an.

www.ziarharghita.ro nu face politica niciunui partid. Cand va fi cazul si interesul comunitatii o impune, ne rezervam dreptul de a sustine anumite persoane ce candideaza la functii publice, dar sustinerea va fi centrată pe individ.

Scopul nostru moral este de a corecta cel putin 1% din lucrurile rele ce se intampla in aria judetului Harghita.

REGULILE NOASTRE AUTOIMPUSE

1. Noi existam ca tu sa iti poti exprima liber dreptul la propria opinie. In acest sens aprobam orice comentariu sau discutiile chiar dacă sunt in contradictoriu cu parerea noastra, cu minimele conditii ca ele sa fie exprimate intr-un limbaj decent. Avem convingerea ca orice disputa de idei poate fi constructiva.

2. Respectam intimitatea si viata privata si nu agream amestecul in viata personala a nimanui, chiar daca este vorba de o persoana publica. Respectam de asemenea orientarile sexuale, religioase, politice sau de orice alta natura, atat timp cat se incadreaza in limitele legale.

3. Verificam cat de amanuntit se poate informatiile pe care trebuie sa le aducem la cunostinta dumneavoastra, fara a deconspira sursele.

4. Nu acceptam nicio forma de mituire in vederea tratarii cu zel sau cu dezinteres a unui anumit subiect. Cand interesele economice, morale sau de alta natura impun o anumita atitudine a noastra fata de un subiect, acest lucru va fi facut cunoscut public cititorilor nostri prin mesaje afisate la finele articolului, de genul “Articol Publicitar”, comunicat de presa, “www.ziarharghita.ro sustine pe domnul X in vederea…”, etc. La acest gen de articole nu se accepta comentarii .

5. Nu suntem impartiali. Suntem clar si 100% de partea cetatenilor si, in special, de partea celor care din diverse motive nu se pot apara singuri ( copii, batrăni, etc ). Vom trata cu subiectivism si exces de zel orice subiect care afecteaza viata comunitatii si a oamenilor care o compun.

6. Ne obligam sa publicam drepturi la replica din partea oricarei persoane sau institutii care se simte lezata de un articol de al nostru.

7. Vizitatorii nostri stabilesc trendul informational al site-ului. Vom analiza periodic care sunt cele mai solicitate informatii si in functie de statisticile rezultate vom stabili tipul articolelor predominante.

EXCEPTIE

Nu vom respecta nici o norma deontologica si vom folosi orice mijloace pe care le vom avea la dispozitie contra traficului de substante halucinogene, contra pedofililor, violatorilor, talharilor si a celor care pun in pericol viata sau sanatatea  copiilor, batranilor, oamenilor aflati in suferinta sau a altor categorii de persoane care din varii motive nu se pot apara singure.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy