Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Colectare de ulei uzat în cadrul târgurilor lunare

CJ Harghita: Se poate preda ulei alimentar uzat în fiecare a trei sâmbătă din lună, la sediul consiliului județean

Ca urmare a unei inițiative civile s-a formulat solicitarea ca în cadrul târgurilor lunare care au loc la sediul consiliului județean, să existe posibilitatea de predare a uleiului alimentar uzat.

Colectarea uleiului uzat în Miercurea Ciuc a început în anul 2009 când Asociația Zöld SzékelyFöld a demarat activitatea care are loc o dată la trei, patru luni. Având în vedere că tot mai multe persoane au făcut cunoștință cu programul de colectare selectivă a deșeurilor, a devenit o necesitate oferirea posibilității de colectare lunară a uleiului uzat care dăunează atât de mult mediului înconjurător.

„Odată cu drumul  nostru spre târg, plasa de cumpărături nu ar fi goală. În acest mod s-ar institui o regularitatea, obiceiuri sănătoase și am și servi o cauză bună”, a afirmat Péter Antal, un tânăr din Miercurea Ciuc la a cărui inițiativă s-a alăturat Consiliul Județean Harghita.

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita asigură, începând din luna martie, ca în fiecare a treia sâmbătă din lună, pe durata târgurilor lunare, între orele 8,00 și 14,00, în colțul parcării instituției (spre Universitatea Sapientia) locuitorii să poată să predea uleiul uzat.

Colectarea și transportul uleiul uzat se va face de către firma Eco Trend Europa SRL din Odorheiu-Secuiesc.

Prima colectare de ulei uzat va avea loc sâmbătă, 16 martie, între orele 8,00-14,00.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *