Competiție Spartan, în curând în Miercurea-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un alt eveniment sportiv de anvergură este pe cale să prindă rădăcini în Miercurea-Ciuc. În data 21 septembrie va fi organizată o competiție Spartan, care va pune Miercurea-Ciuc pe harta mondială a acestei forme tot mai populare de exerciții fizice provocatoare. Evenimentul, care implică mii de oameni, a fost anunțat astăzi de primarul Attila Korodi și de directorul cursei, Ilyés Lóránd.

Spartanul, care combină alergarea de fond și cursa cu obstacole, a fost lansat în 2014 în Statele Unite ale Americii și, de atunci, a fost organizat în peste 40 de țări. În România, Ilyés Lóránd și echipa sa l-au localizat în 2018.

Anul acesta organizăm la Miercurea-Ciuc una dintre cele trei competiții Spartan din România. Este o mare bucurie pentru adepții locali ai acestui sport, dar și pentru turism, deoarece o astfel de competiție atrage un număr mare de sportivi în orașul nostru. Mulțumim inițiatorilor pentru parteneriatul lor”, a precizat Attila Korodi în cadrul conferinței de presă de astăzi, cu ocazia anunțului oficial.

Adulții pot alege între etapele de 5 și 10 km, în timp ce copiii pot încerca diferite distanțe, pentru diferite categorii de vârstă. Etapa de 10 km va fi și finala campionatului național, așa că vom încorona campionii la Miercurea-Ciuc. În mod tradițional, traseul este anunțat în întregime abia în ultimele zile, dar putem spune deja că traseele vor include centrul orașului, iar distanța mai lungă va include Șumuleul Mare”, a declarat directorul cursei, Ilyés Lóránd.

La Miercurea-Ciuc, o comunitate activă practică Spartanul. Aceștia au fost reprezentați la conferința de presă de Toma Albert Zsuzsanna și Ferencz Kinga. După cum au spus acestea, sportivii trec printr-o gamă largă de emoții atunci când execută un Spartan, iar acest lucru i-a format de-a lungul anilor într-o comunitate puternică. Oricine li se poate alătura pe grupul de Facebook Spartan Training Group Miercurea Ciuc / Csíkszereda, și în cadrul antrenamentelor lor de pregătire pentru competiția din septembrie.

Înscrierile sunt deja deschise: puteți cumpăra kitul de înscriere de pe ro.spartan.com, iar acolo găsiți și informațiile detaliate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy