Spartan verseny Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Újabb nagyszabású sportesemény készül gyökeret verni Csíkszeredában. Szeptember 21-én Spartan versenyt rendeznek, amellyel Csíkszereda felkerül a világtérképre az egyre népszerűbb, kihívást jelentő mozgásforma világtérképére. A több ezer fős rendezvényt ma Korodi Attila polgármester és Ilyés Lóránd versenyigazgató jelentette be.

A terepfutást és akadályfutást ötvöző Spartan 2014-ben indult az Egyesült Államokban, és azóta több mint 40 országban rendezték meg. Romániában Ilyés Lóránd és csapata 2018-ban indította el.

„Csíkszeredában szervezzük a három idei romániai Spartan verseny egyikét. Ez örömteli egyrészt a sportág helyi követői számára, másrészt a turizmus szempontjából, hiszen egy-egy ilyen verseny nagy számú sportolót vonz a városunkba. Köszönjük a kezdeményezők partnerségét” – fogalmazott Korodi Attila a hivatalos bejelentés alkalmából szervezett mai sajtótájékoztatón.

„A felnőttek 5 és 10 km-es szakaszok közül választhatnak, a gyermekek pedig korosztályonként több távon próbálhatják ki magukat. A 10 km-es szakasz ugyanakkor az országos bajnokság döntője lesz, tehát bajnokokat is avatunk Csíkszeredában. Az útvonalat hagyományosan csak az utolsó napokban ismertetjük teljes egészében, de azt már most elmondhatjuk, hogy az útvonalak érintik a városközpontot és a hosszabb táv a Nagysomlyót is” – közölte Ilyes Lóránd versenyigazgató.

Csíkszeredában egy aktív közösség gyakorolja a Spartant. A sajtótájékoztatón Toma Albert Zsuzsanna és Ferencz Kinga képviselte őket. Mint mondták, a sportolók érzelmek széles skáláján mennek keresztül egy Spartan futásakor, és ez az évek során erős közösséggé formálta őket. Bárki csatlakozhat hozzájuk a Spartan Training Group Miercurea Ciuc / Csíkszereda Facebook-csoportban, illetve a szeptemberi versenyre felkészítő edzésükön.

A regisztráció már megnyílt: a regisztrációs készletet a ro.spartan.com oldalon vásárolhatod meg, és ott találod a részletes információkat is.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy