Comuna Tulgheș, un exemplu de bune practici în administrație

0

Articol disponibil în: Magyar Română

marcel vancuPrimarul Marcel Vancu este omul care sfințește locul în comuna Tulgheș. Alături de consilierii locali, în mandatul 2012-2016 primarul comunei Tulgheș a reușit să aducă un aer european în județul Harghita.

Cea mai importantă investiție a comunei este de departe cea în domeniul educației. Clădirile școlilor au fost aduse la un nivel decent, iar pe lista de priorități stau modernizarea școlii mari, curților unităților școlare și construcția unei noi grădinițe prin intermediul unui proiect câștigat în 2015. Marcel Vancu este unul dintre puținii primari care ține cont de dorințele localnicilor, chiar și de dorințele copiilor.

„Ascult frecvent opiniile celor mici, mă bucur atunci când ne vizitează instituția și îi întâlnesc cu drag la activitățile comunei. Copiii sunt un izvor nesecat de inspirație pentru că în sinceritatea lor spun întotdeauna ceea ce deranjează și ceea ce ar trebui îmbunătățit, fapt pentru care vor fi mereu bineveniți cu propuneri și opinii.”, a declarat Marcel Vancu.

În acest sens, Primăria Tulgheș a demarat proiectul „Investim în viitor”, care vrea să aducă în prim plan dezvoltarea mediului educațional și social în care preșcolarii și școlarii își desfășoară activitatea. În mandatul primarului Vancu școlile, grădinițele și cantina au fost dotate cu dozatoare de apă, s-a suplimentat bugetul pentru masa caldă de la prânz care poate fi servită la cantină de către toți elevii. În decursul fiecărui an, copiii beneficiază de un set de analize gratuit.

O investiție rar întâlnită în România este întâlnită tot la Tulgheș. În luna februarie a acestui an fiecare elev a primit o tabletă conectată la internet, tabletă ce are rolul de a ușura ghiozdanul elevilor și de a aduce un suflu nou metodei didactice.

Pe linia de priorități a comunei Tulgheș stau și dezvoltarea turismului local și a agroturismului prin promovarea localității, aducerea de investitori și crearea de locuri de muncă.

Dispensarul uman este, de asemenea, o prioritate pentru comuna Tulgheș. S-a aplicat pentru un proiect și s-a obținut o finanțare de peste 100 000 euro pentru amenajarea unui dispensar uman nou în centrul comunei.  S-a investit într-o nouă bază sportivă, în parcuri de joacă, într-o piață agroalimentară, în drumuri și poduri, sisteme electrice auxiliare și iluminat public, noi stații de autobuz.

Ne permitem să spunem că Tulgheș este o comună care arată mai bine chiar decât multe orașe din zonele învecinate, iar aceasta nu poate fi decât rezultatul unei implicări deosebite la nivel administrativ din partea edililor comunei. Tot la Tulgheș am întâlnit și un exemplu deosebit de consilier de primar în persoana doamnei Cristina Timariu, un om implicat în problemele comunei și extrem de activ. Sperăm ca și celelalte comune și orașe din Harghita, dar și din județele învecinate să ia acest exemplu de consilieri de calitate care au curajul să îi spună primarului unde e bine și unde e rău, tocmai pentru  aduce un plus de valoare activității administrative.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy