Gyergyótölgyes a jó helyi adminisztráció példája

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Marcel Vancu polgármester rányomta kézjegyét Tölgyesre. A 2012-2016-os mandátum idején a helyi tanácsosokkal sikerült európai szellőt hoznia a településre.marcel vancu

A legkiemelkedőbb befektetés az oktatás terén történt. Az iskolák épületeit kielégítő szintre hozták, az elsőbbségek listáján szerepel a nagy iskolaépület modernizálása, az iskolaudvarok rendbetétele és egy óvoda építése egy 2015-ben megnyert pályázattal. Marcel Vancu azon kevés polgármesterek egyike, aki a helyi lakosok ígényeit figyelembe veszi, még a gyerekekét is.

„Gyakran meghallgatom a kicsik véleményét, örülök mikor meglátogatják intézményünket és szívesen látom őket a községi tevékenységekben. Kiapadhatatlan ihletforrások a gyerekek, őszintén elmondják ami nem tetszik és amin javítani kellene, amiért mindig szívesen veszem javaslataikat és ötleteiket”, mondta a polgármester.

A tölgyesi polgármesteri hivatal elindította a „Befektetünk a jövőbe” c. projektet, amely előtérbe hozza az óvodások és kisiskolások számára a megfelelő oktatási környezet kialakítását. Vancu mandátuma alatt vízadagolókat helyeztek el az iskolákban, óvodákban és étkezdékben, kiegészítődött a költségvetés a meleg ebéd biztosítására minden diák számára. Minden évben egyszer a gyerekek jogosultak egy szett analízisre ingyen. februárban minden tanuló egy internethez kötött tabletet kapott, hogy könnyebb legyen az iskolatáska és új didaktikai módszerként is.

Szeretnék tovább fejleszteni a turizmust és agro változatát is a település népszerűsítésével, befektetők vonzásával és munkahelyteremtéssel.

Az orvosi rendelő is a prioritások közt szerepel. Pályázat útján 100.000 eurót nyertek egy új orvosi rendelő építésére a község központjában. Beruházás történt egy sportlétesítménybe, játszóterekbe, zöldségpiacba, utak és hidak építésébe, közvilágításba, buszmegállókba.

Elmondhatjuk, hogy Tölgyes jobban néz ki sok szomszédos városnál, ami csakis a jó vezetői hozzáállásnak tulajdonítható. Tölgyesen találtuk a legjobb polgármesteri tanácsadót, Cristina Timariu személyében, aki egy nagyon aktív valaki.

Reméljük a környező városok és falvak is követik a tölgyesi tanácsosok példáját, akik bátrak és meg merik mondani a polgármesternek mi jó é mi nem, egy plusz értéket adva az adminisztrációs munka értékéhez.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy