Comunitatea harghiteană, întărită și consolidată prin credință

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita a publicat anunțul de participare pentru sprijinirea proiectelor cultelor religioase

În vederea sprijinirii vieții spirituale în județul Harghita, vădită fiind contribuția semnificativă a acesteia la dezvoltarea și întărirea comunității, Consiliul Județean Harghita derulează și în acest an  „Programul de cooperare în vederea sprijinirii unor activități ale cultelor religioase”.

Anunțul de participare a fost publicat pe pagina dedicată programelor cu finanțare nerambursabilă susținute de consiliul județean, termenele de depunere ale proiectelor fiind 29 februarie 2024, ora 12:00; 30 mai 2024, ora 12:00 și 20 august 2024, ora 12:00.

Apelul poate fi găsit accesând AICI – click

Suntem conștienți că biserica joacă un rol esențial în viața comunităților, ca atare, obiectivul nostru este acela de a dezvolta parteneriatul dintre autoritatea administrației publice județene și cultele religioase recunoscute de lege, în vederea sprijinirii diferitelor manifestări și evenimente ale acestora. Cel mai important lucru, în afară de resursele care pot fi solicitate, este efectul pe care aceste demersuri îl au asupra vieții oamenilor și care, în multe cazuri, revitalizează și mențin vie viața spirituală a unei mici comunități”,  a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. 

Prin Programul de cooperare în vederea sprijinirii unor activități ale cultelor religioase se acordă finanțare nerambursabilă cultelor religioase din județul Harghita sau colaborării cu cultele religioase din județul Harghita, pentru activități religioase întreprinse pe raza administrativ-teritorială a judeţului, respectiv pentru activități religioase legate de viața comunității județului Harghita. Programul se derulează până în data de 15 decembrie 2024 și vor fi finanțate numai evenimente județene cu caracter regional sau cel puțin județean.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Judeșean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy