A hit által megerősített Hargita megyei közösség

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa meghirdette egyházi pályázati programjait.

Hargita megye lelki életének támogatása érdekében, tekintettel annak a közösség fejlődéséhez és megerősödéséhez való jelentős hozzájárulására, Hargita Megye Tanácsa idén is meghirdeti az „Egyházak tevékenységét támogató együttműködési programot”.

A pályázatok benyújtási határideje: február 29., 12 óra; május 30., 12 óra; augusztus 20., 12 óra.

A pályázati felhívás ITT elérhető.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az egyház alapvető szerepet játszik a közösségek életében, ezért célunk a megyei közigazgatási hatóság és a törvény által elismert egyházak közötti partnerség fejlesztése, különböző rendezvényeik és megnyilvánulásaik támogatása érdekében. Az igényelhető források mellett a legfontosabb az a hatás, amelyet ezek a megközelítések gyakorolnak az emberek életére, és amelyek sok esetben felélénkítik és életben tartják egy-egy kis közösség szellemi életét” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A vallási felekezetek tevékenységét támogató Együttműködési Program vissza nem térítendő támogatást nyújt a Hargita megyei vallási felekezeteknek, illetve a Hargita megyei vallási felekezetekkel való együttműködésre a megye közigazgatási területén belüli vallási tevékenységekre, illetve a Hargita megyei közösség életéhez kapcsolódó vallási tevékenységekre. A program 2024. december 15-ig tart, és csak regionális vagy legalább megyei jellegű megyei rendezvényeket finanszíroznak.

  • Hargita Megye Tanácsa sajtóirodája által közölt információ

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy