Concert One More Minute featuring Tóth Viktor & Petra Acker la Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

mLa acest concert o să avem parte de un experiment interesant şi palpitant, deoarece „elementele” proiectului cu toate că vin din zone diferite ale muzicii, au mai colaborat câte două, dar nu toţi trei deodată. Astfel trupa One More Minute a participat la workshopuri cu Tóth Viktor, a avut un turneu cu Petra Acker şi pregătesc o piesă împreună, iar Petra Acker a colaborat cu Tóth Viktor tot în cadrul unui workshop.

Trupa One More Minute s-a înfiinţat în primăvara anului 2015, din 3 membrii a formaţiei DNS din Borsec, unde au lucrat împreună 5 ani. Proiectul a fost conceput pentru apariţii în cafenele, diferite localuri, evenimete artistice, şi nu în ultimul rând evenimente private. În repertoriul lor se regăseau standarde de jazz, prelucrări de șlagere noi și vechi.
Pentru anul 2016 s-a conceput un plan concret: aprofundarea cunoștințelor în jazz, fără a renunţa la aspirații proprii – eventual combinarea acestora.
Sub aceasta egidă s-au realizat mai multe acţiuni: workshopuri cu Petra Acker şi Tóth Viktor, concerte cu Petra Acker, Petra Acker Band, şi A.G. Weinberger, lecţii private, band-coaching cu Petra Acker, Tóth Viktor, Berdisz Tamás si A.G. Weinberger.
Trupa este compusă din: Mosneag Gellért – ghitară, Szereceán Osszián – tobe, Pop Ana-Maria – voce, Szerecean Tihamér – ghitară bass, Cserkész Norbert – clape.

Petra Acker s-a născut la Braşov, și provine dintr-o familie de saşi care i-au inspirat dragostea pentru muzică încă din copilărie. Din anul 2003 evoluează într-o serie de experimente muzicale, iar din 2005, cu o voce şi un stil caracteristic şi inovator, se integrează în diverse proiecte de Jazz, Funk, Electro şi Alternativ, cel mai adesea performând în trupele „The Others” și „Tzuc & Petzi”.
A colaborat cu muzicieni ca Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkész, Nicolas Simion, Jak Neumann, Luiza Zan şi mulţi alţii, concentrându-se în special pe compoziţie. În anul 2011 a participat și la festivalul MiniJazz din Miercurea Ciuc împreună cu Jimmy Cserkész și Asztalos Zsolt, iar în 2014 a participat la Vocea României, ajungând până la etapa duelurilor.

Tóth Viktor este personajul cel mai versatil al comunității de jazz din Ungaria. Personalitatea lui muzicală se manifestă cu același efect electrizant, fie cântând cu virtuozitate postbop, fie interpretând muzică spirituală. Albumul lui „Climbing with mountains” (2007) şi cel mai recent album al lui „The Present” (2014) au câştigat premiul Cel mai bun album de jazz al anului. În 2010 a fost ales Personalitatea de jazz al anului, în 2014 şi 2015 a fost votat Altsaxofonistul anului. El se autocaracterizează ca fiind „un om în căutare continuă, un călător care prin aspiraţiile muzicale îşi doreşte să adere la armonia universală”. A cântat cu mari muzicieni precum percuționistul Hamid Drake, basistul William Parker, trompetistul Piotr Wojtasik, percuționistul John Betsch și saxofonistul Dresch Mihály.

Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc în data de 8 noiembrie, de la orele 19.00.
Intrare 10 ron.
Biletele se pot cumpăra prealabil la casa de bilete din clădire între orele 11.00 – 13.00 și 17.00 – 19.00, sau la fața locului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy