One More Minute featuring Tóth Viktor & Petra Acker

0

Articol disponibil în: Magyar Română

mÉrdekes és izgalmas zenei kísérletnek lehetünk szem és fültanúi e koncert alkalmával, ugyanis a projektet alkotó „elemek” teljesen más zenei közegből jönnek. Külön-külön dolgoztak már együtt (a One More Minute részt vett pár workshop-on amit Tóth Viktor vezetett, Petra Ackerel közösen turnéztak és van egy közös daluk is, ugyanakkor Petra Acker is dolgozott együtt Tóth Viktorral egy workshop alkalmával), de közösen eddig még nem léptek színpadra, tehát egyedi hangzású produkcióról van szó.
A One More Minute zenekar 2015 tavaszán alakult, 3 DNS tagból, ahol 5 évet játszottak együtt. Kávézók, kisebb lokálok, kulturális események, különböző rendezvények, valamint magán jellegű party-k közönségének szórakoztatása volt induláskor a cél, repertoárjukban soft jazz standard-ek, mai és régebbi slágerek, közismert dalok átdolgozásai szerepeltek.
2016-os évre kialakult egy konkrét éves terv: jazz-zenében való elmélyülés, tanulás, nem elhanyagolva a saját elképzeléseket, útvonalat – akár ötvözve a tanultakkal.
Ennek fényében több együttműködés valósult meg neves zenészekkel: workshopok Petra Acker és Tóth Viktor vezetésével, koncertek Petra Ackerrel, a Petra Acker Band-el, A.G. Weinbergerrel, magánórák és band-coaching Petra Ackerrel, Tóth Viktorral, Berdisz Tamással, és A.G. Weinbergerrel.
A projektben résztvevő zenészek: Mosneag Gellért – gitár, Szereceán Osszián – dob, Pop Ana-Maria – ének, Szerecean Tihamér – basszusgitár, Cserkész Norbert – billentyük.

Petra Acker Brassóban született, zenészcsaládban, és 2003 óta foglalkozik komolyan zenéléssel. 2005-től különböző jazz, funk, electro és alternatív zenei projektekben vesz részt, többnyire a „The Others” és a „Tzuc & Petzi” zenekarokban.
Színes, nyitott, kisérletező kedvű egyéniség, olyan zenészekkel működött már együtt mint Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkész, Nicolas Simion, Jak Neumann, Luiza Zan, és még sokan mások. 2011-ben a csíkszeredai közönség is megismerhette, hiszen Jimmy Cserkész és Asztalos Zsolt társaságában a MiniJazz fesztiválon énekelt, 2014-ben pedig feltünt a Románia Hangja elnevezésű tehetségkutató műsor szereplői között is.

Tóth Viktor többszörösen az Év Jazz-zenésze díjjal kitüntetett magyar altszaxofonos, zeneszerző, zenekarvezető. A mai magyar jazz fiatal generációjának kiemelkedő alakja. Zenéjére a stílusokon átívelő, improvizáció központú, szárnyaló és spirituális töltésű előadásmód jellemző.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán diplomázott 2003-ban, utána folyamatosan jelentek meg a saját lemezei, szám szerint 5, melyből kettő elnyerte az Év Jazzlemeze Díjat. Különböző formációk tagjaként rendszeresen koncertezik Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. Gyakran fellép az afroamerikai jazzdobolás egyik vezető mesterével, Hamid Drake-kel, valamint Piotr Wojtasik lengyel trombitás kortárs innovatív kvartettjében John Betsch és Michal Baranski társaságában.

A koncert a Szakzervezetek Művelődési Házában kerül megszervezésre, november 8-án 19.00 órai kezdettel.
A belépés 10 ron.
A jegyek megvásárolhatók elővételben a Művelődési Ház pénztárában 11.00 – 13.00 valamint 17.00 – 19.00 között hétköznap, vagy a helyszínen.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy