Concursul de talente muzicale pentru persoane cu dizabilități a ajuns la a doua ediție

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Fundația United by Music Romania lansează a doua ediție a concursul de talente muzicale pentru persoane cu dizabilități.

Experiența ne arată că există interes pentru această competiție: anul trecut s-au înscris 37 de candidați, dintre care 19 de persoane au ajuns în finală și 10 persoane au fost premiate. Cu patru persoane, care s-au clasat pe locurile I.-III., am participat la o excursie de o săptămână în Olanda, la evenimentul Benefit Week, organizat de către partenerul olandez. Aici vocaliști talentați în fiecare seară au cântat în fața a sute de persoane la evenimentul caritabil.

Datorită organizației olandeze, în iulie am participat și în Coreea de Sud cu două cântărețe la al șaptelea ediție a Festivalului Special de Muzică și Arte Pyeongchang, care a fost organizat de către Comitetul Olimpic Special din Coreea de Sud.

La începutul verii am început să lucrăm cu cei mai talentați zece concurenți, de atunci participă la workshopuri de muzică în mod regulat, ei deja alcătuiesc o formație, s-au împrietenit, trei mentori ajută dezvoltarea lor muzicală. Ei sunt István Szabó, Janka-Hanna Kovács și Dorottya Kovács profesori de muzică și muzicieni. Prima apariție publică a trupei este programată pentru luna octombrie la Biserica Reformată din Arcuș, iar în luna decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități vor cânta în cadrul unui eveniment organizat de către Fundația Diakonia. Începând cu anul viitor ne pregătim și pentru evenimente mai mari, festivaluri (Gala Benefit din Olanda, Outsider Music Fest în cadrul Zilelor Orașului Sfântu Gheorghe). Membrii formației provin din județele Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Vrancea, ei participă lunar la repetiții și lucrează două zile consecutiv.

Anul acesta dorim să alocăm mai mult timp pentru popularizare, pentru că anul trecut în mai puțin de două luni informația nu a ajuns la toată lumea care era interesat, unii au aflat despre concurs, după ce am închis perioada de aplicare. Mai multe persoane ne-au arătat interesul și așteaptă lansarea concursului. Pentru a îndeplini această dorință anul acesta alocăm mai mult timp pentru informare, aproape patru luni. Vom organiza audieri în mai multe locuri, în funcție de numărul candidaților. Se poate aplica de oriunde din România, însă audierile vor fi susținute în județele Covasna, Harghita, Mureș, Cluj, Brașov.

 

Cine poate participa la concurs?

Drept de participare la concurs au persoanele cu dizabilitate, dizabilitate definită prin legea 448/2006. Toate persoanele mai sus menționate, care cântă la un instrument muzical, sau cântă vocal, sunt eligibile la concurs indiferent de naționalitate, domiciliu, rasă, sex sau religie. La concurs nu pot participa angajații, colaboratorii/voluntarii organizatorului sau persoanele juridice, așa cum sunt definite de legea română. Premiul pentru locurile I., II. și III vor fi premii valoroase în bunuri sau premii în bani sau o excursie de în Olanda, cu posibilitatea de a cânta în fața publicului larg. Cei care vor fi recomandați de către juriu vor avea parte de educație muzicală.

Durata concursului: 05 octombrie 2019 – 30 aprilie 2020

Concursul va avea mai multe etape, perioada de aplicare este 05 octombrie 2019 – 31 ianuarie 2020. Regulamentul de concurs, formularul de înscriere și lista actelor necesare poate fi consultat pe pagina web www.united-by-music.ro/ro/ (jos pe pagină: Regulament concurs, Anexe descărcabile).

Pentru orice întrebare răspundem la numărul de telefon 0741 177 575.

Data limită pentru depunerea aplicațiilor este 31 ianuarie 2020.

Dosarul de aplicare se poate trimite în email la adresa [email protected], sau pe poștă la adresa: United by Music România, Sfântu Gheorghe, str. Lăcrămioarei, nr. 5, cod poștal 520085, jud. Covasna.

Etapa de preselecție se va desfășura în cursul lunii februarie 2020 în locațiile: Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Brașov. Etapa de selecție finală: martie 2020. (data exactă va fi comunicată ulterior), Sfântu Gheorghe. Selecția va fi realizată de către un juriu, format din specialiști: profesori de muzică, muzicieni, cântăreți etc. Toți participanții vor interpreta o piesă muzicală, individual. Genul de muzică interpretată: fără restricții, la alegerea candidaților.

 

Despre Fundația United by Music

Fundația United by Music România a fost înregistrată în 2018 la Sfântu Gheorghe, unul dintre creatorii proiectului este pastorul reformat Péter Makkai, al cărui nume este asociat cu o serie de proiecte sociale care servesc incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Fundația Creștină Diakónia și Casa Iris din Sfântu Gheorghe conduși de preotul reformat Péter Makkai angajează și integrează persoane cu dizabilități, iar relația cu United by Music din Olanda este una veche. Acuma olandezii sunt partenerii Fundației United by Music România. În momentul de față organizația este comparabilă cu o agenție de management a artiștilor, sau a evenimentelor care implică mulți artiști diferiți. Artiștii sunt aproape complet independenți când vine vorba de performanță muzicală și pot fi numiți muzicieni profesioniști. De exemplu trupa All Star Band a cântat peste 300 de ori, pentru mai mult de 100.000 persoane în 10 țări diferite, inclusiv Africa de Sud, Irlanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Belgia, Germania, Canada și SUA.

În 2012, United by Music a înființat o organizație independentă non-profit și în America de Nord sub îndrumarea lui Barbara Hammerman (www.ubmna.org), iar în 2015 a fost înființat o organizație independentă în Norvegia sub conducerea lui Helena Wilberg (www.unitedbymusic.no).

 

Membri consiliului de administrație:

Joris van Wijngaarden, cofondator, Olanda, Sliedrecht

Joris Van Wijngaarden este cofondatorul Fundației United by Music din România. Un fost director economic al Carante Groep, organizație olandeză în domeniul sănătății, el a dezvoltat conceptul United by Music cu cântăreața americană Candye Kane și a lansat organizația în 2005. Sub conducerea lui Joris, organizația din Europa a crescut și a dezvoltat oportunități de învățare în domeniul muzicii pentru a spori performanțele trupelor muzicale, compuse din persoane cu dizabilități.

Tünde Olcsvári, cofondator, președinte, Sfântu Gheorghe

Psiholog, coordonator de programe Casa Iris din Sfântu Gheorghe

Péter Makkai, cofondator, vicepreședinte, Sfântu Gheorghe

Preot reformat (comuna Arcuș), director la Casa Iris din Sfântu Gheorghe, coordonator de programe la Fundația Creștină „Diakónia”, filiala Sfântu Gheorghe

Erzsébet Banga, cofondator, secretar, Târgu Mureș

Psiholog la Asociația Solitudine

Luiza Zan, președinte de onoare, Sfântu Gheorghe

Cântăreață jazz, profesoară de muzică, muzician

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy