A fogyatékkal élők zenei tehetségpályázatának második kiadása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A United by Music Romania Alapítvány meghirdeti a fogyatékkal élők zenei tehetségversenyének második kiadását.

A tapasztalat azt mutatja, hogy van érdeklődés a verseny iránt: tavaly 37 személy iratkozott be, 19-esn jutottak a döntőbe, és 10 személyt díjaztak. Négy személlyel, akiket az első három helyre rangsoroltak, rést vettünk egy egyhetes hollandiai kiránduláson, és a holland partner által szervezett Benefit Week elnevezésű eseményen. A tehetséges énekesek minden este több száz ember előtt énekeltek a jótékonysági rendezvényen.

A holland szervezetnek köszönhetően júliusban két énekessel részt vehettünk a Dél- Koreában Pyeongchangban megrendezett Különleges Zenei és Művészeti Fesztiválon, melynek szervezője a Dél- Koreai Különleges Olimpiai Bizottság.

Idán több időt fordítunk a tájékoztatásra, szinte négy hónapot. A jelentkezők számától függően több helyen tartunk meghallgatásokat. Romániából bárhonnan lehet jelentkezni, a meghallgatások Kovászna, Hargita, Maros, Kolozs és Brassó megyékben lesznek.

Kik jelentkezhetnek?

A 448/2006-os törvény által meghatározott fogyatékkal élő személyek jelentkezhetnek a versenyre, olyan személyek, akik játszanak valamilyen hangszeren vagy énekelnek, nemzetiségtől, lakóhelytől, fajtól, nemtől vagy vallástól függetlenül. A román törvények értelmében nem vehetnek részt a versenyen a szervező alkalmazottai, közreműködői, önkéntesei, vagy jogi személyek. Az első három díj értékes tárgybeli vagy pénzbeli jutalom, vagy egy kirándulás Hollandiába, közönség előtti fellépés lehetőségével. Azok, akiket a zsűri javasol, zenei oktatásban részesülnek.

A verseny időtartama: 2019 október 5- 2020 április 30

A verseny több szakaszból áll, jelentkezési időszak: 2019 október 5- 2020 január 31. A verseny szabályzata, jelentkezési űrlap és a szükséges dokumentumok listája megtalálható a www.united-by-music.ro/ro oldalon.

Kérdéseikre a 0741 177 575 telefonszámon válaszolunk.

A jelentkezési iratcsomó beküldhető e-mailben a unitedbymusicromania@gmail.com címre, vagy postán a következő címre: United by Music, Romania, Sepsiszentgyörgy, Gyöngyvirág utca 5, postai irányítószám 520085, Kovászna megye.

Az előválogatásra 2020 februárban kerül sor: Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Brassóban. Végső szelekció 2020 márciusban Sepsiszentgyörgyön (a pontos időpontot utólag közlik). A válogatást szakemberekből álló zsűri végzi: zenetanárok, zenészek, énekesek, stb. A résztvevők egy zenei darabot adnak elő egyénileg. A zenei műfaj szabadon választható.

A United by Music alapítványról

A United by Music Romania Alapítványt 2018-ban regisztrálták Sepsiszentgyörgyön. A projekt egyik alkotója Makkai Péter református lelkész, akinek a neve olyan társadalmi projektek sorozatához kapcsolódik, amelyek a fogyatékkal élők társadalmi befogadását szolgálják. A Diakónia Keresztény Alapítvány és a sepsiszentgyörgyi Iris Ház Makkai Péter református pap vezetésével fogyatékkal élőket foglalkoztat és integrál. A hollandiai United by Music-al régi kapcsolatot ápolnak.

A vezetőtanács tagjai:

Joris van Wijngaarden, társalapító, Hollandia

Olcsvári Tünde, társalapító, elnök, Sepsiszentgyörgy

Makkai Péter, társalapító, alelnök, Sepsiszentgyörgy- református lelkész Árkoson, a sepsiszentgyörgyi Iris Ház igazgatója, a Diakónia Keresztény Alapítvány sepsiszentgyörgyi tagozatának programigazgatója

Banga Erzsébet, társalapító, titkár, Marosvásárhely- pszichológus a Solitudine Egyesületnél

Luiza Zan, tiszteletbeli elnök, Sepsiszentgyörgy- jazz énekesnő, zenetanár, zenész

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy