Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc – comunicat privind noutățile legate de situația secției de Oftalmologie

De comun acord, în scopul reînceperii în cel mai scurt timp posibil a activității din blocul operator Oftalmologie și până la finalizarea concursului pentru postul de medic șef secție, care se organizează pe baza OMS 1406/2006, conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc l-a numit din data de 01.03.2022 pe dr. Bodó Pál în funcția de medic șef secție a secției oftalmologie.

Această decizie s-a luat pentru asigurarea continuității activității secției oftalmologie, pentru a reporni în cel mai scurt timp posibil și în condiții de maximă siguranță activitatea operatorie în blocul operator oftalmologie, și pentru recâștigarea încrederii pacienților. Cu această ocazie spitalul subliniază, că domnul dr. Bodó Pál a fost revocat din funcția de medic șef secție și nu din statutul de medic primar, așa cum s-a interpretat pe unele platforme online. Revocarea din funcția de medic șef secție a fost consemnat și de către Consiliul Etic al spitalului, care a decis, că situația de la oftalmologie nu intră sub competența consiliului, în speța analizată s-a produs o eroare administrativă și disciplinară, pentru care măsurile au fost deja luat de către Comitetul Director al spitalului.

Spitalul contează în continuare pe experiența profesională a domnului dr. Bodó Pál, iar conducerea spitalului își exprimă încrederea că în viitor domnul doctor va îndeplini sarcinile de medic șef secție fără deficiențe.

Angajații secției Oftalmologie și personalul de specialitate a spitalului țin în continuare legătura cu pacienții afectați de infecție. Ei revin periodic în control și pentru tratament, iar instituția le încurajează să se adreseze lor cu orice întrebare legată de starea lor.

În același timp s-a început și este în curs reamenajarea blocului operator oftalmologie și a secției oftalmologie pentru a rezolva deficiențele semnalate de Direcția de Sănătate Publică Harghita. Toată echipa tehnică a spitalului lucrează acum la oftalmologie, sunt în curs lucrările de pregătire a spațiilor. Urmează relocarea lavoarelor și realizarea unei noi rețele de distribuție de apă sterilă, amenajarea unui nou grup sanitar, aplicare covor, tapet PVC, recompartimentare, modernizare, extindere rețea de detecție incendii. Se va moderniza și spațiul pentru sterilizare în care vor fi realizate noi circuite funcționale. Data estimată pentru terminarea lucrărilor este de 25 martie.

Legat de cele întâmplate la secția Oftalmologie sunt în curs controale a mai multor instituții, cu care spitalul colaborează și ajută desfășurarea anchetelor în curs.

Între timp Autoritatea Națională de Management al Calității (ANMCS) a informat spitalul, că prin Ordinul nr 45/22.02.2022 (trimis spitalului în data de 24.02.2022) a suspendat temporar acreditarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, ca urmare a infecțiilor de pe secția Oftalmologie.

Această măsură va fi în vigoare până când spitalul va îndeplini măsurile dispuse de către Direcția de Sănătate Publică Harghita ca urmare a controalelor desfășurate pe secția oftalmologie. În termenul stipulat, de 5 zile lucrătoare spitalul a elaborat pentru ANMCS un plan de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării. Spitalul colaborează în continuare cu Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate pentru rezolvarea problemelor și pentru a putea continua procesul de acreditare.

Măsura ANMCS produce efecte asupra activității blocului operator oftalmologie, a cărei activitate este suspendată și nu afectează buna desfășurare a activității din spital, pacienții pot apela cu încredere în continuare la cabinetele de specialitate și secțiile spitalului.

Până când activitatea din blocul operator Oftalmologie poate funcționa din nou, pacienții pot apela la cabinetul de specialitate oftalmologie al spitalului, care funcționează de luni până vineri, între orele 7-14. Programări se pot obține prin pagina web al spitalului (www.spitalmciuc.ro) sau la numărul de telefon: 0732 500587.

  • Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, comunicat de presă

Pe aceeași temă:

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.