„Consiliul Județean al lui Borboly Csaba”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Conducerea Consiliului Județean Harghita continuă să ne surpindă: dacă prietenii noștri ne atrăgeau atenția pe un ton ușor amuzat în luna iunie, despre locația aleasă de președintele Borboly Csaba pentru organizarea unei ședințe extraordinare, respectiv incinta controversatei fabrici de bere Csiki Sor amendată de mai multe ori de ANPC pentru inscripții gen „Produs în Ținutul Secuiesc” sau pentru ambalarea și vânzarea de excremente de urs, acum gradul de surpindere continuă să crească.

În cadrul ședinței CJ din 26 iulie, printre alte puncte pe ordinea de zi, a fost discutată și complicata situație din jurul litigiului dintre executantul Stravia Group și beneficiarul prejudiciat CJ Harghita, în context fiind solicitată și ridicarea sechestrului de pe bunurile aparținându-i lui Borboly Csaba (persoană cercetată de instanță în calitate de inculpat în acest caz).

Ce a frapat auditoriul și a stârnit chiar nemulțumirea unora dintre aceștia a fost prezența în sală a soției lui Borboly Csaba, doamna avocat Borboly Melinda, care a luat cuvântul și chiar a certat-o pe doamna avocat care reprezintă interesele CJHR, pentru că i-ar fi atribuit, pe nedrept calitatea de inculpat.

Înțelegem că ședințele instituției sunt publice, dar multă lume nu este de acord cu amestecul vieții private în viața profesională, mai ales că doamna Melinda și-a făcut un obicei în a interveni în mod direct în ședințele Consiliului Județean – anul trecut solicitând de exemplu pe un ton imperativ același lucru, adică ridicarea sechestrului asigurator de pe bunurile comune ale familiei.

E de înțeles pe de o parte susținerea arătată soțului de către doamna Borboly, dar credem că implicarea ei directă în treburile CJ poate fi considerată ca instrument de presiune asupra consilierilor, care din câte cunoaștem, nu mai știu cum să trateze problema aceasta.

Vom reveni cu noi opinii pe această temă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy