„Borboly Csaba megyei tanácsa”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa továbbra is okoz meglepetést: ha júniusban barátaink kissé szórakozott hangnemben hívták fel a figyelmünket azzal, hogy Borboly Csaba elnök a rendkívüli ülés helyszínéül a fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) által olyan feliratok miatt, mint a „Székelyföldön készült” vagy a medveürülék csomagolása és értékesítése- többször megbírságolt, vitatott sörgyár, a Csíki Sör telephelyét választotta, most tovább fokozzák a meglepetést.

A megyei tanács július 26-i ülésén a többi napirendi pont mellett szóba került a kivitelező Stravia Group és a károsult kedvezményezett Hargita Megyei Tanács közötti jogvita körül kialakult bonyolult helyzet is, amelynek keretében kérték a Borboly Csaba (a bíróság által az ügyben alperesként vizsgált személy) lefoglalt vagyonának feloldását.

Ami megdöbbentette a hallgatóságot, sőt egyesek elégedetlenségét is kiváltotta, az az volt, hogy a tárgyalóteremben jelen volt Borboly Csaba felesége, Borboly Melinda ügyvédnő, aki szót kért, sőt szidta a Hargita Megyei Tanács érdekeit képviselő ügyvédnőt, amiért az tévesen neki tulajdonította az alperesi státuszt.

Megértjük, hogy az intézmény ülései nyilvánosak, de sokan nem értenek egyet a magánélet szakmai életbe való beavatkozásával, különösen, hogy Melinda asszony szokása szerint közvetlenül beavatkozik a megyei tanács üléseibe – tavaly például felszólító hangon kérte ugyanezt, azaz a közös családi vagyon lefoglalásának feloldását.

Egyrészt érthető, hogy Borboly asszony támogatja a férjét, de úgy gondoljuk, hogy a megyei tanács ügyeibe való közvetlen beavatkozása a tanácsosokra gyakorolt nyomásgyakorlás eszközének tekinthető, akik tudomásunk szerint már nem tudják, hogyan kell kezelni ezt a kérdést.

A kérdésre még visszatérünk új véleményekkel.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy