Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Consiliul Județean Harghita – promotor al evenimentelor environmentally friendly

Platforma Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Remetea va fi în 5 noiembrie gazda unui eveniment organizat de Consiliului Județean Harghita și Asociația Club Sportiv AT MOTORSPORT cu scopul de a aduce în prim plan investiția realizată atât pe drumul județean cât și în ceea ce privește gestionarea conștientă a deșeurilor pentru un impact cât mai redus asupra mediului.

Electric Feel se dorește a fi un concurs de îndemânare auto care se adresează tuturor celor care vor să practice sportul automobilistic, la competiție putând participa doar automobile de serie cu propulsie electrică sau hibridă.

A venit rândul  nostru să venim cu o idee, având în vedere că județul Harghita a fost pus sus pe harta competițiilor de viteză în coastă. Am vrut să organizăm un eveniment, o prezentare cu mașini electrice,  prin care să aducem în prim plan, publicului larg, investiția realizată la Remetea.” a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Competiția va avea patru grupe, noutatea fiind Categoria Femina, rezervată piloților femei, fără restricții în privința propulsiei și ampatamentului vehiculului folosit și Categoria Presă, rezervată reprezentanților presei, putându-se înscrie doar concurenții care prezintă legitimația de presă valabilă la secretariatul competiției. Celelalte două grupe sunt destinate automobilelor cu propulsie electrică sau hibridă, care au un ampatament mai mic de 2600 mm, indiferent de tracțiune, și celor care au un ampatament mai mare de 2600 mm, indiferent de tracțiune. Se acceptă o marjă de 10 mm.

“Ne-am gândit să fim primii care să facem o competiție de îndemânare cu mașini electrice. Ceea ce mă bucură este deschiderea din partea autorităților, avem ce comunica, și e foarte important ce s-a realizat în zonă. Locația aleasă nu este întâmplătoare, în Remetea s-a făcut o investiție din fonduri europene unică în zonă și care ajută la conștientizarea importanței pe care trebuie să o dăm reciclării și mediului.”, a menționat Teslovan Adrian, președinte ACS AT Motorsport.

Înscrierile la competiție se fac online prin trimiterea cererilor completate la inscrieri@harghitachallenge.com sau în ziua evenimentului la secretariatul competiției. Numărul concurenţilor maxim admişi este 50 fiind permisă și prezenţa unui navigator care are aceleaşi obligaţii de securitate ca și pilotul.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a lansat o provocare tuturor celor  care dețin un autoturism electric să se înscrie la competiție și să concureze cu el „ Dacă doriți să mă întreceți, vă invit la un concurs de îndemânare, unde și eu voi participa cu autoturismul electric al consiliului județean”.

Mai multe detalii cu privire la eveniment pot fi găsite AICI-click și pe www.harghitachallenge.com.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.