Consiliul Local a municipiului Miercurea Ciuc, decizii importante în domenii precum educație, dezvoltare urbană, unități de cult, artă și siguranță

0

Articol disponibil în: Română

În cadrul ședinței de vineri, 30 iunie,  Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a luat decizii importante în mai multe domenii: educație, dezvoltare urbană, unități de cult, artă și siguranță.

sursa foto: Primaria municipiului Miercurea Ciuc/Facebook

Pe ordinea de zi s-au aflat atât decizii mult așteptate, cât și inițiative noi.

Cu privire la sistemul de educație al orașului, una dintre deciziile importante a fost preluarea în folosință gratuită a Centrului de zi „Angyalkert” pentru o perioadă de 25 de ani. Aceasta va permite începerea cursurilor de grădiniță în clădirea de pe strada Inimii, construită de Parohia Sfânta Cruce. Din această toamnă, patru grupe îi vor primi pe cei mai mici copii, grupele fiind, acestea fiind subordonate Grădiniței „Micul Prinț”. Tot în noua clădire își vor continua activitatea din toamnă alte trei grupe de la Grădinița „Micimackó”, care este în curs de reabilitare.

O altă decizie privind domeniul educațional a fost aprobarea continuării sprijinului acordat pentru programul de educație financiară realizat în parteneriat cu Fundația OTP Bank România.

În cadrul aceleiași ședințe au fost aprobate două PUZ-uri importante: unul pentru revitalizarea zonei industriale vestice, celălalt pentru dezvoltarea zonei Nagyrét.

De asemenea, s-a dat undă verde subvențiilor acordate pentru funcționarea unităților de cult. În baza acestei hotărâri pot fi virate fondurile de dezvoltare aprobate pentru  parohiile din localitate. O știre importante privind cultele este faptul că Ordinul – Ordo Sancti Pauli Primi Eremitae din Harghita-Băi predă orașului o autospecială de pompieri de mare capacitate, care poate fi folosită în stațiune în caz de urgență. Preluarea a fost acceptată ieri și de către consiliu.

S-a decis și  soarta parterului clădirii Liceului de Artă „Nagy István”: administrarea acestei părți de imobil a fost predat Muzeului Secuiesc din Ciuc. În viitor, aceste spații vor fi transformate în unele expoziționale și vor găzdui în special expoziții de artă contemporană.

În același timp, deoarece bugetul a fost modificat, proiectele câștigătoare din bugetarea participativă au fost trecute pe lista de investiții a Primăriei.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy