(FOTO) Acțiuni cu forțe sporite, desfășurate de polițiști și jandarmi, în județul Harghita

0

Articol disponibil în: Română

În ultima zi din luna iunie, polițiști din aproape toate structurile Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, respectiv: ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, poliția animalelor, siguranță școlară, prevenire, criminalistic, transporturi, arme și explozivi, acțiuni speciale, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, au desfășurat 22 de activități de prevenire, combatere și depistare a faptelor antisociale, din mai multe domenii, în tot județul Harghita.

Astfel, în urma acțiunii, au fost legitimate aproape 300 de persoane, au fost verificate 74 de autoturisme și au fost aplicate, în total, 94 de sancțiuni contravenționale, astfel: 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii Nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 70 pentru abateri la regimul rutier (O U.G. Nr. 195/2001privind circulația pe drumurile publice), dintre acestea 11 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză în momentul deplasării cu autoturismul și 59 pentru alte abateri, 1 pentru încălcarea prevederilor Legii Nr 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 17 sancțiuni au fost aplicate în urma constatării săvârșirii abaterilor prevăzute de alte alte normative.

De asemenea, a fost aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în 3 cazuri -1 pentru viteză și 2 pentru alte abateri, au fost testate, cu aparatul alcooltest, 63 de persoane și o persoană a fost condusă la sediu pentru efectuarea de verificări suplimentare.

Acțiunile de verificare ale polițiștilor au dus și la constatarea unei infracțiuni pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de oamenii legii este de 61.852 de lei.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy