Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a aprobat o serie de documente strategice

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cadrul ședinței ordinare din luna iunie a Consiliului Local al municipiului Miercurea Ciuc au fost aprobate mai multe documente strategice, printre care se numără planul de mobilitate durabilă și strategia de dezvoltare urbană. Totodată, s-a făcut un pas important pentru funcționarea coordonată a bazelor sportive și de recreere.

 

Printre cele mai importante hotărâri adoptate se numără Planul de mobilitate urbană durabilă și Strategia integrată de dezvoltare urbană pentru Miercurea Ciuc și localitățile limitrofe.  Cele două documente stabilesc de fapt cursul dezvoltărilor care vor avea loc în următorii zece ani,  acestea fiind de fapt documente de bază pentru atragerea de fonduri externe.

În cadrul ședinței amintite s-a adoptat și structura de personal pentu „Sport és Rekreatív” SRL, un pas important pentru asigurarea funcționării companiei municipale care va administra infrastructura sportivă și de agrement a orașului. Societatea cu răspundere limitată va prelua din 1 august administrarea Arenei „Erőss Zsolt”, a mofetelor de la Harghita-Băi și a sălii de sport a Colegiului Național „Márton Áron”, iar de la 1 septembrie va administra și piscina „Csíki Csobbanó”. După cum a declarat primarul Korodi Attila, această reorganizare va asigura o gestiune transparentă și eficientă pentru bazele sportive ale orașului.

De asemenea, a fost decisă soarta unor investiții mai mici, dar foarte importante la nivel local. Printre altele, a fost aprobată documentația pentru renovarea parcării din Piața Gál Sándor (care nu include încă zona din jurul statuii), astfel încât prima parte a proiectului să poată fi scoasă la licitație. De asemenea, a fost luată o decizie cu privire la clădirea stației de pompieri din Harghita-Băi, care va găzdui și sediul Asociației „Hargitafürdőért”, un cabinet medical de familie și o toaletă publică. Prin această decizie se poate începe proiectarea tehnică pentru renovarea imobilului. A fost adoptată o hotărâre privind renovarea părții carosabile în cazul unor porțiuni de străzi, lucrările fiind finanțate prin programul „Anghel Saligny”. Este vorba de secțiunile pietruite de pe străzile Kós Károly, Sâncrăieni și Iancu de Hunedoara, care vor fi acoperite cu asfalt.

De asemenea, a fost luată o decizie importantă cu privire la achiziționarea de terenuri de către municipalitate: primăria va cumpăra terenuri pentru locuințe sociale – se are în vedere achiziționarea mai multor parcele de teren pe care o organizație caritabilă va construi cinci locuințe sociale.

Tot în cadrul ședinței de ieri a fost aprobată a finanțare de 150.000 de lei pentru susținerea Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc.

informații/foto – Primăria municipiului Miercurea Ciuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy