Construcții fără autorizații în stațiunea Băile Homorod

0

Articol disponibil în: Magyar Română

De ceva timp, lângă pensiunea Lobogo din Băile Homorod, se lucrează la niște construcții, cel mai probabil urmând să fie edificate noi spații de cazare.

Am dorit să vedem dacă dezvoltatorul respectă legislația obligatorie în cazul construcțiilor și am aflat faptul că Garda de Mediu a vizitat amplasamentul în data de 11.01.2024, constatând că sunt în curs de edificare două construcții fără deținerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, eliberate de Agenția pentru Protecția Mediului Harghita.

În acest caz, a fost aplicată o sancțiune contravențională și una complementară de desființare a lucrărilor și de aducerea a terenului la starea inițială. Cu toate acestea, se observă că șantierul este activ, iar muncitorii continuă lucrările, fără ca amenda și somația de demolare să îi afecteze în vreun fel.

Deși am cerut Primărei orașului Vlăhița, de care aparține stațiunea Homorod, să ne spună dacă au eliberat sau nu autorizație de construire pentru cele două imobile, aceasta nu ne-a răspuns, iar termenul de 30 de zile necesar demersului este deja depășit.

Întrucât sunt din ce în ce mai multe lucrări de construire fără autorizații, unele chiar cu final tragic, considerăm că în cazuri precum acesta se impune intervenția rapidă a tututor instituțiilor statului, pentru aplicarea legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy