Construirea pistei de bob de la Borsec aproape de finalizare

0

Articol disponibil în: Română

Marea parte a echipamentelor sunt la fața locului, iar în aceste zile specialiștii lucrează la montarea acestora. Dacă totul se desfășoară conform graficului, începând cu luna octombrie pista de bob de vară de la Complexul de Schi „Speranța” din Borsec va fi funcțională, potrivit statiuneaborsec.ro.

Complexul de schi „Speranța” va găzdui pista de bob

După cum am putut afla de la primarul Mik József, reprezentanții firmei de specialitate din Austria sunt la fața locului și coordonează lucrările de instalare. „Dacă totul decurge conform planului, în cel mult 2-3 săptămâni instalația va fi gata de funcționare. Sperăm că începând cu luna octombrie vom putea utiliza pista de bob de vară până la începerea sezonului de iarnă, când va fi demontată” – a explicat primarul, menționând faptul că pista va fi remontată în luna aprilie anul viitor.

Despre stadiul lucrărilor s-a interesat zilele trecute și Ministrul Turismului, Bogdan Trif. Edilul a inspectat pe 27 august stadiul investiției, proiect pentru care Ministerul Turismului a decontat prima tranșă de bani în valoare de 776.000 lei.

La fața locului ministrul a declarat faptul că este important ca în regiunile montane să fie dezvoltate obiective pentru ca aceste zone să fie atractive pentru turiști în orice zi a anului și astfel România va dobândi caracterul de destinație pentru 365 de zile. Vizita ministrului s-a desfășurat în lipsa autorităților locale, deoarece aceștia nu au fost înștiințate despre sosirea edilului, după ce aceasta a contramandat telefonic ora vizitei stabilite în prealabil.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Sania de vară” a fost semnat în urmă cu trei luni, iar investiția se ridică la peste 5 milioane de lei, sumă pentru care Ministerul Turismului contribuie cu 90% din investiția de bază.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy