Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Consultări pe tema sărăciei profunde, în județul Harghita

Marți, 4 mai,  la Odorheiu Secuiesc a avut o conferință  presă la care au participat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean și András Lóránd.  Tema adusă în discuție a fost cea sărăciei profunde.

„Fiecare copil pornește în viață cu vise și speranțe, iar una dintre marile provocări pentru Consiliul Județean, pe tema sărăciei profunde, este de a nu le nărui, ci să le ofere oportunități pentru a le îndeplini. Pentru a realiza acest lucru trebuie să cunoaștem realitatea. Avem un obiectiv ambițios și trebuie să le mulțumesc celor implicați în acest demers pentru că au acceptat această provocare dificilă. Este important să fim solidari și să cooperăm pentru a găsi soluții.”, a  subliniat Borboly Csaba.

Problema sărăciei profunde, situația grupurilor sociale în vederea asigurării egalității de șanse, nu sunt un demers pe termen scurt.

Prin intermediul acestei activități vrem să avem viitorul de partea noastră, deoarece abordarea din timp a problemelor va asigura un viitor mai sigur pentru generațiile ce vin. Pe parcursul  conferinței internaționale privind sărăcia profundă, mai mulți experți internaționali și-au împărtășit experiența și cunoștințele. Va fi realizată și o broșură cu privire la conferință și totodată o hartă a sărăciei profunde care va indica faptul că Odorheiu Secuiesc și Ciucul de Jos sunt zonele cele mai afectate. În perioada următoare, vom purta mai multe discuții și prin implicarea părților interesate, vom pregăti un plan strategic și de acțiune bazat pe imaginea de ansamblu a județului.”, a declarat Bíró Barna Botond.

András Lóránd, coordonatorul grupului de lucru privind sărăcia profundă, a afirmat că harta sărăciei profunde prezentată la conferință arată o situație la nivel macro, aproximativ douăzeci de mii de oameni trăiesc în sărăcie profundă în județul Harghita, iar acest rezultat arată că sunt necesare intervenții concrete.

Următorul nivel este consultarea județului Harghita, prin intermediul unui sondaj ce va fi realizat prin raportare la regiuni. Vom purta discuții cu persoanele interesate, factorii de decizie, conducătorii de instituții de învățământ și profesioniști din fiecare regiune, urmat de un sondaj la nivel micro pentru a identifica persoane, comunități mai mici și a realiza o diagnoză socială. Culegând aceste date va putea fi întocmită o strategie care va constitui baza pentru acțiunile viitoare. Planificăm să organizăm această consultare în lunile mai și iunie, urmată de prelucrarea datelor.”, a explicat coordonatorul grupului de lucru.

Parteneri în realizarea acestei consultări  sunt Universitatea „Sapientia” din Miercurea Ciuc, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita și Institutul pentru Studierea Minorităților.

Site-ul web al grupului de lucru al Consiliului Județean Harghita privind sărăcia profundă este disponbil aici: https://tajekoztato.hargitamegye.ro/ro/saracieprofunda/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.