Contrabandist din Iași, depistat de polițiștii din Borsec

0

Articol disponibil în: Română

La data de 25 aprilie 2024, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Borsec, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat bărbat de 34 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.15, iar în urma controlului vehiculului au identificat 1.600 de țigarete aparținând unor mărci cunoscute, netimbrate.

Polițiștii au confiscat țigaretele, au indisponibilizat și sigilat autoturismul în cauză, iar conducătorului auto i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Totodată, au mai fost identificați și confiscați aproximativ 33 de litri de produse de curățenie, detergenți, ce purtau denumirea unor mărci cunoscute, despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcute.”, a precizat IPJ Harghita.

În cauză urmează a fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „Punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” conform prevederilor Legii nr.84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy