Controale la mai mulți agenți economici din județul Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

CONTROALE ALE POLIȚIEI ȘI A AUTORITĂȚILOR SANITARE VETERINARE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE ȘI PROTEJAREA CONSUMATORILOR18 sancțiuni contravenționale aplicate și confiscarea veniturilor obținute în mod ilegal în urma unor controale la agenți economici din Harghita

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Harghita, cu sprijinul lucrătorilor Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita, au desfășurat controale la agenți economici din județul Harghita, cu scopul de a combate ilegalitățile în domeniul evaziunii fiscale care se comit cu ocazia sărbătorilor Pascale Ortodoxe și pentru a asigura respectarea normelor sanitar-veterinare referitoare la siguranța alimentelor.

În urma celor 17 controale efectuate, polițiștii au constatat că mai mulți agenți economici nu respectă prevederile Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe și ale HG 984/2005, privind normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Drept urmare, au fost aplicate un total de 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 130.000 de lei, dintre care 7 pentru neemiterea bonului fiscal. De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării suma de 1200 de lei, rezultată din neemiterea bonului fiscal pentru bunurile livrate și serviciile prestate.

Astfel, agenții economici care nu respectă prevederile legale riscă nu doar sancțiuni contravenționale, ci și confiscarea veniturilor obținute în mod ilegal. Acțiunea polițiștilor a avut ca scop nu doar combaterea evaziunii fiscale și respectarea normelor sanitar-veterinare, ci și protejarea intereselor consumatorilor care trebuie să aibă acces la produse sigure și de calitate. Astfel de acțiuni vor continua și în viitorul apropiat, atât pentru asigurarea respectării legii, cât și pentru protejarea cetățenilor.

Sursa: IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy