Több gazdasági szereplőt ellenőriztek Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A rendőrség és az állategészségügyi hatóságok ellenőrzése az adócsalás leküzdésére és a fogyasztók védelme érdekében -18 büntetést alkalmaztak és jogellenesen megszerzett jövedelmet koboztak el az ellenőrzéseket követően.

Idén április 13-án a Hargita megyei rendőrség gazdasági rendőrei a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársainak támogatásával Hargita megyében végeztek ellenőrzéseket gazdasági szereplőknél az ortodox húsvéti ünnepek alkalmából az adócsalás területén elkövetett törvénytelenségek megelőzésére, valamint az élelmiszerbiztonságra vonatkozó állategészségügyi szabályok betartásának biztosítására.

A 17 lefolytatott ellenőrzést követően a rendőrök megállapították, hogy több gazdasági szereplő nem tesz eleget a szerzői jogokról és az ahhoz kapcsolódó jogokról szóló 8/1996-os törvény előírásainak, valamint az állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági szabályokról szóló 984/2005-ös kormányhatározat előírásainak. Emiatt összesen 18 szabálysértési szankciót alkalmaztak 130 000 lej értékben, ebből 7 esetben a pénztárgépes nyugta ki nem adása miatt. Emellett a rendőrök 1200 lej összeget is lefoglaltak, ami a kiszállított áruról és a nyújtott szolgáltatásokról szóló pénztárgépes nyugta kiadásának elmulasztása miatt keletkezett.

Így a jogszabályi rendelkezéseket be nem tartó gazdasági szereplőket nemcsak a büntetések fenyegetik, hanem a jogellenesen szerzett jövedelem elkobzása is. A rendőri intézkedés nemcsak az adócsalás ellen és az állategészségügyi előírások betartására irányult, hanem a fogyasztók érdekeinek védelmére is, akiknek biztonságos és minőségi termékekhez kell hozzájutniuk. Az ilyen akciók a közeljövőben is folytatódnak, mind a jogszabályok betartása, mind a polgárok védelme érdekében.

Forrás: Hargita megyei rendőrség

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy