Copac prăbușit pe un autoturism, pe DN 13 B, în apropierea localităţii Praid. O persoană, rănită la mână

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Update 5: 3 copaci căzuți pe carosabil, DJ 138 A, Stațiunea Harghita Băi; circulația blocată. Pentru degajarea acestora, la locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc, cu o autospecială complexă de primă intervenție.

Update 4: S-au alimentat integral utilizatorii afectați de întreruperea energiei electrice

Update 3: Copac căzut pe DJ 138 A, spre Harghita Băi; circulația este blocată. Intervine un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc, cu o autospecială complexă de primă intervenție.

Update IPJ Harghita: În dimineața zilei de 12 noiembrie 2023, în jurul orei 10:30, polițiștii harghiteni au fost sesizați să intervină la un eveniment rutier, produs pe D.N.13/B.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului, din primele cercetări, a constatat faptul că un copac a căzut, probabil din cauze meteorologice, peste un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din județul Suceava, în timp ce acesta se deplasa dinspre Gheorgheni către Praid.
Conducătorul auto și o pasageră din autoturism, de 57 de ani, au suferit vătămări corporale și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
Bărbatul nu consumase alcool.
De asemenea, vehiculul a fost avariat.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului.

Aproximativ o oră traficul rutier s-a desfășurat pe un singur sens.

La acest moment nu sunt drumuri blocate în județul Harghita ca urmare a ninsorilor, în anumite zone circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.

Polițiștii recomandă tuturor conducătorilor auto, care intenționează să se deplaseze în această perioadă cu autoturismul, să se informeze în va cu anvelope de iarnă.

Update 2: Copac căzut pe DN 13 B, pe raza localității Joseni, la urcare spre Bucin. Se circulă pe o bandă. Intervine SVSU Joseni.

Update 1: Sunt nealimentate 15 PT din 3 localități (Vărșag, Șicasău și Liban), cu 278 utilizatori; ploaie în zonă.

Update: În urma accidentului, au rezultat două victime: o persoană de sex masculin – 65 de ani, cu TCC și contuzie la membrul superior drept și o persoană de sex feminin – 57 de ani, cu contuzie cervicală. Ambele victime au fost preluate de către echipajul SAJ Corund și sunt transportate la spital. Traficul rutier pe DN 13 B a fost reluat, pe ambele sensuri.

Pompierii au intervenit duminică dimineața pentru îndepărtarea unui copac căzut pe un autoturism, pe DN 13 B, în apropierea localității Praid.

Din primele informații furnizate de ISU Harghita, o persoană a fost rănită la mână. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenție, un echipaj SAJ Corund și SVSU Praid.

Traficul, blocat pe ambele sensuri.

De asemenea, vântul puternic (crengi căzute pe rețea) a afectat, tot duminică dimineața, cinci posturi de transformare din comuna Mărtiniş, un număr de 341 consumatori nefiind alimentaţi cu energie electrică. Între timp, problema a fost rezolvată.

Potrivit unei informări a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, circulaţia pe unele drumuri din Harghita se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în judeţ, drumarii acţionând cu utilaje şi material antiderapant.

Amintim că judeţul Harghita se află sub o atenţionare meteo de Cod Galben, până la ora 18:00, fiind prognozate intensificări ale vântului, ninsori şi temporar viscol la peste 1.700 metri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy