Személygépkocsira dőlt egy fa a DN 13B országúton, Parajd közelében. Egy személy megsérült

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tűzoltóság vasárnap reggel egy úttestre zuhant fa eltávolítására avatkozott be, Parajd közelében, a DN 13B országúton.

A Hargita megyei rendőrfőkapitányság első információi szerint egy személy megsérült a kezén. A helyszínre a Székelyudvarhelyi Tűzoltóság egy komplex elsődleges beavatkozó járművel, a megyei mentőszolgálat korondi egysége és a parajdi önkéntes tűzoltóság érkezett.

A forgalmat mindkét irányban szünetelt.

Szintén vasárnap reggel az erős szél (a huzalokra hullott ágak) öt transzformátorállomást érintett Homoródszentmárton községben, így 341 fogyasztó maradt áram nélkül. Időközben a problémát megoldották.

A brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság (DRDP) tájékoztatása szerint Hargita egyes útjain téli körülmények között zajlik a közlekedés, a megyében lehullott hó nyomán az utászok hóeltakarító felszereléssel és csúszásgátló anyaggal intézkedtek.

A Hargita megyei rendőrség frissítése: 2023. november 11-én délelőtt, 10:30 körül a Hargita megyei rendőrséget a D.N.13/B úton történt közúti balesethez hívták ki. A helyszínre érkező csapat az első vizsgálatok alapján megállapította, hogy egy fa dőlt rá, valószínűleg meteorológiai okok miatt, egy 65 éves Suceava megyei férfi által vezetett személygépkocsira, miközben Gyergyószentmiklós irányából Parajd felé tartott. A sofőr és a gépkocsiban ülő 57 éves női utas sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra kórházba szállították őket. A férfi nem fogyasztott alkoholt. A jármű is megrongálódott. A rendőrök tovább vizsgálják az eset körülményeit.

Továbbá Hargitafürdőn, a DJ138A megyei úton 3 fa dőlt az úttestre, megbénítva a forgalmat. A csíkszeredai tűzoltók érkeztek a helyszínre az úttest felszabadítása érdekében.

Ugyancsak az időjárás következtében 3 településen (Székelyvarság, Sikaszó, Libán) 278 fogyasztó maradt áram nélkül.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy