Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cornuri proaspete pentru elevii din alte cinci localități harghitene

Începând de luni, o firmă din județ furnizează cornuri proaspete în încă cinci localități

Elevii unei școli din Vlăhița vor putea vedea la brutăria Harmopan modul în care se fabrică cornurile

S-a semnat cu o firmă din județ un nou contract de furnizare a produselor de panificație în cazul unui alt lot care cuprinde instituții de învățământ beneficiare ale prevederile programului guvernamental de furnizare a laptelui și cornului. Contractul a fost semnat vineri, 22 martie la Școala generală Tamási Áron din Vlăhița, iar de luni elevii din localitățile Vlăhița, Căpâlnița, Mugeni, Porumbenii Mari și Toplița vor primi cornuri de la firma Harmopan din Miercurea Ciuc. Mai mult de trei mii de elevi vor primi produsele atestate cu marca Produs secuiesc, produse la Harmopan SA.

Anterior, Consiliul Județean Harghita a reușit să rezilieze contractul cu o firmă care a fost în mod repetat amendată de organele de inspecție pentru produse a căror termen de garanție a expirat sau a căror calitate a fost necorespunzătoare.

După semnarea contractului, părțile contractante au intrat la clasa a V-a din cadrul instituției de învățământ sus-menționate unde s-au interesat cu privire la calitatea produselor furnizate anterior. În cadrul programul Școala altfel, clasa sus-menționată va vizita sediul brutăriei Harmopan SA de la Miercurea Ciuc, ocazie cu care președintele consiliului județean Borboly Csaba i-a invitat să viziteze și sediul Consiliului Județean Harghita. Totodată, a atras atenția că se pot face schimbări în acele instituții de învățământ în care se furnizează produse neconforme, doar prin colaborare.

„Este de datoria noastră să oferim răspunsuri la nevoile comunității prin utilizarea tuturor mijloacelor legale pe care le avem la dispoziție. Am semnalat de nenumărate ori la București că acest program trebuie modificat, deoarece producătorii  locali sunt dezavantajați, și ceea ce este cel mai important – au de suferit școlarii. Împreună cu părinții, profesorii am reușit remedierea problemei în câteva localități. Mulțumim pentru sprijin!”, a afirmat vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond.

Materialele informative despre programul de furnizare a laptelui și cornurilor în școli, puteți afla accesând linkul:

https://judetulharghita.ro/stiri/program-lapte-corn.html
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.