CORUPȚIE LA PENITENCIAR

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

 C.A. – ofițer cu funcție de conducere în cadrul Penitenciarului Miercurea Ciuc cu gradul profesional de comisar șef, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă, prevăzută şi pedepsită de art. 291 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000;

K.J. – recidivist, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, prevăzută şi pedepsită de art. 292 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 1 CP;

T.L.K. – pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență, prevăzută și pedepsită de art. 48 Cod Penal raportat la art. 292 CP cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000.

În fapt, la data de 07.09.2014,  inculpatul C.A. a acceptat promisiunea de a primi pentru sine și pentru altul foloase necuvenite din partea lui K.J., prin intermediul lui T.L.K. pentru a-și trafica influența față de angajați ai Penitenciarului Codlea, astfel încât K.J., persoană privată de libertate, să beneficieze de un regim de detenție privilegiat față de ceilalți deținuți, respectiv pentru scoaterea la muncă în cadrul penitenciarului.

Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Județean Anticorupție Harghita și Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au fost delegaţi să efectueze acte de cercetare penală în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cetăţenii judeţului Harghita care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Telverde 0800.806.806, prin e-mail la adresa: harghita.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene, tel. 0266 310 280.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy