Börtönkorrupció

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei táblabíróság ügyésze összeállította a vádiratot, amely alapján bíróság elé kerülnek a következő vádlottak:

C.A. – a csíkszeredai börtönben főbiztosi tisztséget betöltő vezető tiszt, aki ellen a vád befolyással való üzérkedés, amely a 78/2000- es törvény 6. cikkelye és a Büntetőtörvénykönyv (Btk) 291. cikkelye alapján bűncselekménynek minősül.

K.J. – visszaeső bűnöző, aki a Btk 292. cikkelye, valamint a 78/2000- es törvény 6. cikkelye a Btk41. cikkelyének 1 bekezdése szerinti alkalmazása alapján befolyás megvásárlásának a bűncselekményét követte el.

T.L.K. – befolyás megvásárlásában való bűnrészességért, amelyet a Btk 48. cikkelye egybevetve a 292. cikkellyel és a 78/2000- es törvény alapján bűncselekménynek minősül.

2014 szeptember 7- én C.A. vádlott indokolatlan előnyöket fogadott el maga és mások számára K.J.-től T.L.K. közvetítésével, hogy befolyást gyakoroljon a feketehalmi börtön dolgozóira, annak érdekében, hogy K.J. bebörtönzött személy kiváltságos bánásmódban részesüljön a többi rabbal szemben és börtönön kívüli munkára legyen beosztva.

A Korrupcióellenes Igazgatóság Hargita megyei osztálya valamint a Hargita megyei rendőr felügyelőség munkatársai együtt vizsgálják az ügyet.

Kiemeljük, hogy a büntető eljárás jelenlegi fázisa, a Büntetőeljárási törvénykönyv szerint, a bűnügyi nyomozás végét jelenti és a vádirat benyújtását a bíróságra, ami nem zárja ki az ártatlanság vélelmét.

Hargita megye lakói az észlelt korrupciós eseteket a 0800.806.806 ingyenesen hívható számon, a harghita.dga@mai.gov.ro e-mail címen vagy az intézmény megyei székhelyén jelenthetik be, tel. 0266 310 280

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy