Creșterea salariului mediu în România sub guvernarea PSD

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Romeo Țepeș-Focșa, președintele PSD Harghita, subliniază succesul notabil al guvernării PSD în ceea ce privește sporirea veniturilor cetățenilor români.

Datele recente de la Institutul Național de Statistică (INS) arată o creștere impresionantă a salariului mediu net în România, care a atins în februarie 2024 suma de 4.876 de lei, marcând o majorare de peste 14% comparativ cu februarie 2023. Această evoluție evidențiază o stabilitate macroeconomică și o îmbunătățire a standardelor de viață într-un cadru de scădere a inflației.

Creșterea salarială nu este doar un semn al stabilității, ci și o confirmare a eficacității politicilor economice implementate de guvernul PSD. Creșterea salarială medie netă este particular de evidentă în sectoare precum tehnologia informației, unde salariile medii sunt de 11.297 lei, spre deosebire de industria confecțiilor, unde câștigurile sunt de 2.729 lei.

Țepeș-Focșa evidențiază, de asemenea, corelația dintre majorarea salariului mediu și ajustările salariului minim pe economie, care a fost crescut considerabil în ultimii ani sub administrația PSD. În 2023, salariul minim a fost majorat cu 750 de lei, urmând o nouă creștere de 400 de lei din iulie 2023, ajungând la 3.700 de lei. Aceste ajustări fac parte dintr-o strategie mai amplă de a reduce disparitățile sociale și de a stimula creșterea economică.

PSD a promovat, de asemenea, creșterea salariilor în sectorul public, în special în domeniile educației și sănătății, pentru a atrage și reține profesioniști calificați în aceste sectoare vitale. Prin aceste inițiative, guvernul aspiră să îmbunătățească calitatea serviciilor publice și să sprijine o creștere economică de lungă durată.

Țepeș-Focșa accentuează importanța acestor realizări pentru România, mai ales în contextul recent al mai multor crize, de la pandemie, la criza energetică și conflictul din Ucraina. Creșterile salariale sunt strâns legate de eforturile guvernului de a implementa un salariu minim european de la 1 ianuarie, care va oferi o bază mai predictibilă și echilibrată pentru toate categoriile de venituri.

Prin aceste eforturi, Romeo Țepeș-Focșa reiterează angajamentul PSD de a dezvolta o economie mai puternică și mai echitabilă în România, unde fiecare cetățean beneficiază de oportunități sporite și de un trai îmbunătățit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy