Az átlagfizetés növekedése Romániában a PSD kormányzás alatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Romeo Țepeș-Focșa, a PSD Hargita elnöke kiemeli a PSD-kormány figyelemre méltó sikereit a román állampolgárok jövedelmének növelésében.

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a romániai nettó átlagfizetés látványosan nőtt, 2024 februárjában elérte a 4876 lejt, ami több mint 14%-os növekedést jelent 2023 februárjához képest. Ez a fejlemény makrogazdasági stabilitást és az életszínvonal javulását mutatja a csökkenő infláció mellett.

A béremelés nemcsak a stabilitás jele, hanem a PSD-kormány által végrehajtott gazdaságpolitikák hatékonyságának megerősítése is. Az átlagos nettó bérnövekedés különösen az olyan ágazatokban szembetűnő, mint az információs technológia, ahol az átlagbér 11 297 lej, szemben a ruhaiparral, ahol a kereset 2729 lej.

Țepeș-Focșa kiemeli az összefüggést az átlagbér növekedése és a minimálbér kiigazítása között, amelyet az elmúlt években a PSD kormányzása alatt jelentősen megemeltek. A minimálbért 2023-ban 750 lejjel emelték, majd 2023 júliusában újabb 400 lejes emelés következett, így elérte a 3700 lejt. Ezek a kiigazítások egy szélesebb körű stratégia részét képezik, amelynek célja a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és a gazdasági növekedés ösztönzése.

A PSD a közszférában is béremelést támogatott, különösen az oktatásban és az egészségügyben, hogy vonzza és megtartsa a képzett szakembereket ezekben a létfontosságú ágazatokban. Ezekkel a kezdeményezésekkel a kormány célja a közszolgáltatások minőségének javítása és a hosszú távú gazdasági növekedés támogatása.

Țepeș-Focșa hangsúlyozza ezeknek az eredményeknek a jelentőségét Románia számára, különösen a közelmúltban bekövetkezett számos válsághelyzetben, a járványoktól kezdve az energiaválságon át az ukrajnai konfliktusig. A béremelések szorosan kapcsolódnak a kormány azon törekvéseihez, hogy január 1-jétől európai minimálbért vezessen be, amely kiszámíthatóbb és kiegyensúlyozottabb alapot biztosít minden jövedelmi csoport számára.

Ezekkel az erőfeszítésekkel Romeo Țepeș-Focșa hangsúlyozni kívánja a PSD elkötelezettségét egy erősebb és igazságosabb romániai gazdaság kialakítása mellett, ahol minden polgár részesül a megsokasodott lehetőségekből és a jobb életmódból.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy