Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Crucea Roșie Română, filiala Harghita, o anexă a UDMR

Filiala Harghita a Crucii Roșii Române pare să fie mai degrabă o filială locală a UDMR. În mod inexplicabil, în loc să promoveze toleranța și colaborarea între toți cetățenii indiferent de etnie, conducerea acestei filiale a Crucii Roșii Române promoveză întocmai politica UDMR, informează jurnalistul Dan Tanasă.

În primul rând conducerea filialei Harghita a Crucii Roșii Române este asigurată de două persoane de etnie maghiară, Eva Zsigmond, director, și Erika Kocsis, președinte (detalii aici). Românii nu au voie la conducerea filialei Harghita a Crusii Roșii Române pentru că, deh, sunt într-un județ controlat în totalitate de UDMR și mai sunt și minoritari. Probabil este exagerat ca unul din cele două posturi de conducere ale filialei Harghita să fie atribuit unui român. Întocmai cum UDMR refuză să acorde românilor din Covasna și Harghita un post de viceprimar sau vicepreședinte la consiliul județean, și la conducerea filialei Harghita a Crucii Roșii Române se regăsesc doar etnici maghiari.

Pagina de Facebook a filialei Harghita a Crucii Roșii Române conține denumirea instituției doar în limba maghiară iar informațiile sunt publicate mai întâi în limba maghiară și abia după aceea în limba oficială de stat (detalii aici). De altfel și sigla filialei Harghita a Crucii Roșii Române este inscripționată mai întâi în limba maghiară, nu în limba oficială de stat. Adică exact cum procedează politicienii UDMR care promovează șovinismul maghiar. Te-ai fi așteptat să nu vezi așa ceva la Crucea Roșie Română. Ei bine, uite că în județul Harghita Crucea Roșie Română face politica UDMR.


Pliantele de promovare pe care Crucea Roșie Română le distribuie în județul Harghita sunt redactate doar în limba maghiară, cele în limba română „s-au terminat”. Acesta este un alt semn al toleranței promovată de conducerea filialei Harghita.

Șocant este și faptul că deși se află în plin centrul municipiului Miercurea Ciuc, pe sediul Crucii Roșii Române, filiala Harghita, nu este amplasată nici măcar o banală placă care să conțină denumirea instituției în limba oficială de stat și nici un drapel al României. Asta pentru că, deh, nu cumva drapelul României să-i supere pe cei din zonă.

Sunt așadar curios dacă acestea sunt valorile pe care le promovează Crucea Roșie Română. Ce părere are Președintele Crucii Roșii Române, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române? De ce conducerea Crucii Roșii Române a abandonat filiala Harghita în mâna unor persoane care promovează șovinismul maghiar, întocmai cum administrația statului român a abandonat zona în mâinile UDMR? – scrie jurnalistul pe blogul său.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.