Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

La Băile Tușnad a avut loc întâlnirea partenerilor din cadrul proiectului european #Youth&SPA

A avut loc în perioada 9-11 aprilie la Băile Tușnad întâlnirea partenerilor din cadrul proiectului european Youth&SPA, care este parte a programului european #Erasmus+. Principalul organizator al întâlnirii, Consiliul Județean Harghita are și calitatea de partener în cadrul proiectului. Participanții au sosit din orașele Hévíz din Ugaria, Lendva din Slovenia, Magyarkanizsa din Serbia, Iseo din Italia, grupul țintă din cadrul proiectului fiind tinerii din toate regiunile partenere.

 

Papp Gábor, primarul orașului Hévíz, Albert Tibor, primarul orașului Băile Tușnad și Majlát Zita, manager de proiect Youth&SPA au salutat participanții la deschiderea întâlnirii partenerilor.

După discursurile de salut, Páll Zelinda, reprezentanta Asociației de Dezvoltare Interregională Harghita, a ținut o prelegere despre județul Harghita, atracții turistice și valori culturale ale acestuia.

Urkon Judit, bibliotecar la Băile Tușnad a vorbit despre istoria, caracteristicile orașului și a prezentat expoziția dedicată celei de-a 50-a aniversare a orașului.

„Trebuie depuse eforturi pentru crearea acelor proiecte care oferă oportunități tinerilor care trăiesc în orașe balneare pentru ca aceștia să rămână aici, să se ofere soluții inovatoare pentru servicii care să răspundă nevoilor turiștilor, respectiv prin intermediul cărora să se asigure mijloace de trai pe termen lung”, a afirmat Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta a adăugat că se află în curs actualizarea strategiilor județene pentru perioada de după 2020, iar aici se dorește a fi cuprinse opiniile tinerilor proveniți din orașele balneare. Astfel, se va facilitat accesarea de fonduri europene.

„Astfel de întâlniri ajută tinerii din diferite regiuni să se cunoască mai bine. Este important să ne facem cunoscută cultura, tradițiile și faptul că contribuim la diversitatea Europei, de o mie de ani! Dorim să beneficiem de același sprijin și apreciere pentru valorile noastre asemenea celorlalte naționalități. De aceea, alegerile europene din acest an au o importanță deosebită. Avem nevoie de o reprezentare maghiară puternică în parlamentul european care să lupte pentru protecția minorităților și viitorul tinerilor noștri”, a afirmat Borboly Csaba.

Întâlnirea partenerilor s-a desfășurat timp de trei zile la Băile Tușnad, au avut loc activități distractive și de cunoaștere a obiectivelor proiectului, ateliere de lucru, la final organizându-se un flashmob.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.