Cuplu suspectat de șantaj și înșelăciune, reținut de polițiștii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 16 iunie a.c., două persoane au fost prezentate Judecătoriei Toplița cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și înșelăciune. Instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„În fapt, un bărbat de 45 de ani, din Toplița, a sesizat că în perioada august 2022 – iunie 2023 a fost victima unei înșelăciuni efectuate de o femeie în vârstă de 37 de ani, din Gălăuțaș. Aceasta i-ar fi promis câștiguri financiare și bijuterii, determinându-l să ofere mai multe sume de bani. Ulterior, bărbatul ar fi fost amenințat cu acte de violență îndreptate împotriva sa și a familiei sale, fiindu-i solicitate noi sume de bani. Prejudiciul declarat de victimă a fost estimat la suma de 193.647 de euro.

Investigațiile efectuate de polițiști au relevat faptul că soțul femeii, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Gălăuțaș, a fost complice în această activitate infracțională și ar fi avut rolul de a menține iluzia victimei de a obține câștiguri semnificative.

La data de 15 iunie a.c., în urma activităților de investigare și a perchezițiilor efectuate la domiciliul acestora, cei doi au fost reținuți de către polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj și înșelăciune. Aceștia au fost prezențați Judecătoriei Toplița, cu propunere de arestare preventivă.”, a informat IPJ Harghita.

Polițiștii au beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy